ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Απέχουν από διαγωνισμούς την Τρίτη και προχωρούν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της περιφέρειας οι Εργολήπτες Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας...

Εργολήπτες σε παλιότερη
συνάντηση με την κα Μπούρτσου









Σε αποχή από όλους τους προγραμματισμένους διαγωνισμούς της Δυτικής Μακεδονίας και συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προχωρούν την Τρίτη 1 Μαρτίου τα μέλη των Συλλόγων Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής... Μακεδονίας και των τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας, με αίτημα την άμεση εξόφληση των χρεών του Δημοσίου προς τις εργοληπτικές επιχειρήσεις και την άμεση ενεργοποίηση όλων των χρηματοδοτικών Προγραμμάτων και την επιτάχυνση των ρυθμών του ΕΣΠΑ για να καλύψει ένα ευρύτατο φάσμα στήριξης της επιχειρηματικότητας, κατά κλάδους και τομείς δραστηριότητας.
Σε επιστολή που απέστειλαν προς τους τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, ΥΠΜΕΔΙ, Εσωτερικών, τον πρόεδρο της Βουλής, τους βουλευτές, την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τις περιφερειακές ενότητες Δυτικής Μακεδονίας, τους δήμους της περιφέρειας, το ΤΕΕ/ΤΔΜ, την ΠΕΣΕΔΕ και τους συνδέσμους ΠΕΣΕΔΕ αναφέρουν ειδικότερα τα εξής:
ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΧΡΕΩΝ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ? ΑΝΕΡΓΙΑ
Η απόφαση της Κυβέρνησης να περικόψει το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση πληρωμών ενταγμένων έργων (όπως δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης, έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αγροτικής οδοποιίας, αναπλάσεις κλπ.) σε όλους τους πρώην δήμους και Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Τους τελευταίους μήνες δεν έχει γίνει καμία πληρωμή ούτε από το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» ούτε από τα λοιπά χρηματοδοτικά Προγράμματα (ΕΠΑΔΥΜ, ΠΙΝΔΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ 2004, ΣΑΤΑ, ΕΤΕΡΠΣ). Παρά τη δημόσια δέσμευση του κ. Κύρκου, τελευταίου διορισμένου Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, ότι το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» θα προχωρούσε κανονικά και ότι οι οφειλές από αυτό θα εξοφλούνταν έως τις 31. 12. 2010, σήμερα, τέλος Φεβρουαρίου 2011, όχι μόνο ουδεμία οφειλή εξοφλήθηκε αλλά δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ούτε διασφαλισμένη πηγή πληρωμής τους.
Η κατάσταση αυτή θέτει σε αμφισβήτηση το πρόγραμμα «Καλλικράτης», ενώ η καθυστέρηση των πληρωμών και η ανεργία, ωθεί τις εργοληπτικές επιχειρήσεις στα πρόθυρα της χρεοκοπίας συμπαρασύροντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.
ΖΗΤΟΥΜΕ
1. την άμεση εξόφληση των χρεών του Δημοσίου προς τις εργοληπτικές επιχειρήσεις.
2. την άμεση ενεργοποίηση όλων των χρηματοδοτικών Προγραμμάτων και την επιτάχυνση των ρυθμών του ΕΣΠΑ για να καλύψει ένα ευρύτατο φάσμα στήριξης της επιχειρηματικότητας, κατά κλάδους και τομείς δραστηριότητας.
3. τον προγραμματισμό δημοσίων έργων με μικρούς και μεσαίους προϋπολογισμούς ώστε να συμμετέχουν στην κατασκευή τους όσο το δυνατόν περισσότερες εργοληπτικές επιχειρήσεις του τόπου μας.
4. την κατάργηση των δυσβάσταχτων πρόσθετων εγγυήσεων που οδηγούν τις εργολητπικές επιχειρήσεις στο θανάσιμο εναγκαλισμό των τραπεζών.
5. την απόσυρση του προτεινόμενου Σχεδίου Νόμου που προάγει την αδιαφάνεια στα Δημόσια Έργα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε την Τρίτη 01 Μαρτίου 2011 να προχωρήσουμε σε :
1. Αποχή από όλους τους προγραμματισμένους διαγωνισμούς της Δυτικής Μακεδονίας,
2. Έκδοση Δελτίου Τύπου με κέντρο βάρους τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, την ανεργία, τον συμψηφισμό χρεών και τα αιτήματά μας προς το ΥΠΟΜΕΔΙ, ενημέρωση ΜΜΕ και βουλευτές κομμάτων.
3. Συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και επίδοση σχετικού ψηφίσματος.


ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου