ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Εξώδικο στον υπουργό Υγείας για το αδιέξοδο στις εφημερίες έστειλε η Ένωση Νοσοκο- μειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας...

Φωτογραφία από πρόσφατη
κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Γρεβενών










Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία Γρεβενών και Καστοριάς στις εφημερίες των κλινικών, λόγω της αλλαγής ζώνης των περιφερειακών αυτών νοσοκομείων από τη Γ΄ στη Β΄ ζώνη,.. καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) με εξώδικό της προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η ΕΙΝΔΥΜ καλεί με το εξώδικο τον υπουργό και υφυπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Τιμοσίδη, αντίστοιχα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα σοβαρά προβλήματα που προξένησε στα εν λόγω νοσοκομεία η αλλαγή ζώνης και η συνεπαγόμενη περικοπή των εφημεριών. Εξηγούν ότι ενώ θεωρητικά η αλλαγή ζώνης τα αναβαθμίζει στην ουσία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών, καθώς είχε ως συνέπεια την περικοπή των εφημεριών των γιατρών, την ώρα μάλιστα που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας μετά την έναρξη εφαρμογής του Ν. 3868/10 είναι άκρως προβληματική, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ Χρήστος Κατσίνας, επισημαίνοντας ότι τα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας βρίσκονται σε «εφημεριακό αδιέξοδο». Κι ανέφερε ως παράδειγμα ότι στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας σχεδόν καμία κλινική και κανένα τμήμα που εμπλέκεται στην άμεση αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών της εφημερίας δεν μπορεί να παρέχει ασφαλή κάλυψη για όλες τις ημέρες του μήνα.
Τόνισε μάλιστα ότι ακόμη κι αν οι διοικήσεις των νοσοκομείων προχωρήσουν σε εντέλλεσθε προς τους γιατρούς για την κάλυψη των εφημεριών του Φεβρουαρίου δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τις επιπλέον εφημερίες. «Τα προγράμματα εφημεριών δεν βγαίνουν διότι οι θέσεις των γιατρών υπολείπονται από τις θέσεις που έπρεπε να υπάρχουν κι αν δοθεί εντέλλεσθε από τις διοικήσεις δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν».
Ο κ. Κατσίνας σημείωσε ακόμη ότι η κατάθεση του εξωδίκου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι μια πρώτη κίνηση της ΕΙΝΔΥΜ καθώς θα γενικευθούν οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ΕΙΝΔΥΜ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει υπουργείο για τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν στις εφημερίες, καθώς λόγω μεγάλης έλλειψης ιατρικού προσωπικού υπάρχει πλήρης αδυναμία να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των εφημεριών.


Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου