ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Δίκη «Πυρήνων της Φωτιάς» - Νέα διακοπή-απεργία πείνας από τους κατηγορούμενους...







Απεργία πείνας ξεκίνησαν σήμερα οι τέσσερις (Χάρης Χατζημιχελάκης, Παναγιώτης Μασούρας, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας) από τους έξι προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία... των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο Παναγιώτης Αργυρού κάνει μόνο αποχή συσσιτίου, ενώ η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη δεν συμμετέχει.
Την ίδια ώρα οι δικηγόροι της αρχικής επιλογής των κατηγορουμένων - οι οποίοι κατ' εντολή των πελατών τους απέχουν από τη διαδικασία - όπως αναμενόταν εμφανίστηκαν στη διαδικασία για να αρνηθούν και πάλι ο ένας μετά τον άλλο τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, το δικαστήριο τους είχε διορίσει αυτεπαγγέλτως, όταν απέτυχαν όλες οι άλλες προσπάθειες για να ξεκινήσει η δίκη με τον διορισμό άλλων δικηγόρων.
Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρων, μόνο από τον ειδικά διαμορφωμένο κατάλογο που τηρείται γι' αυτόν το σκοπό και όχι για να πειθαναγκάσει το δικαστήριο τους συνηγόρους να παρασταθούν στη διαδικασία ενάντια στη σαφή βούληση των εντολέων τους.
Παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Δ. Δασούλα, το δικαστήριο διέταξε την αποστολή των πρακτικών της δίκης στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ώστε οι συνηγοροι που αρνήθηκαν το διορισμό τους να διωχθούν πειθαρχικά κια ποινικά.
«Αντιβαίνει στο Σύνταγμα και τους νόμους να υποχρεωνόμαστε να αποδεχθούμε την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, ενάντια στη θέλησή τους. Θελετε να μας φέρετε σε σύγκρουση με τους πελάτες μας;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Ραχιώτης, δικηγόρος του Π. Μασούρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Γιαννάκης Ιωάννου, δικηγόρος του Ερ. Ράλλη, ο οποίος είπε ότι είναι ύψιστη τιμή του να αρνηθεί αυτή την παράνομη εντολή και να διωχθεί γιατί δεν παρέβη τους όρκους του.
Ολοι οι δικηγόροι τόνισαν ότι παραμένουν οι συνήγοροι της απολύτου εμπιστοσύνης των κατηγορουμένων αλλά έχουν εντολή από τους ίδιους να μην παραστούν στη δίκη, υπό τους όρους που αυτή διεξάγεται.
Επιπλέον, η δικηγόρος της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η εντολέας της ουδέποτε έπαυσε τους συνηγόρους της και επανειλημμένα με επιστολές της προς το δικαστήριο ζητά να έρθει σε επαφή μαζί τους, γεγονός που το δικαστήριο, όπως είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, επιμένει να αγνοεί, διορίζοντας αυτεπαγγέλτως άλλους δικηγόρους.
Επίσης, ο κ. Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος του Αλ. Μητρούσια προσκόμισε στο δικαστήριο τη σύμβαση του ελληνικού δικαστηρίου με την ιδιωτική εταιρεία που παρέχει τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία για την μαγνητοφώνηση δικών σε όλα τα ελληνικά δικαστήρια. Σύμφωνα με τη σύμβαση το κόστος μαγνητοφώνησης είναι 91 ευρώ ανά ώρα, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, φανερώνει ότι ήταν προσχηματική η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για τη μαγνητοφώνηση της συγκεκριμένης.


ΕΛΛΗ ΙΣΜΑΗΛΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου