ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ιδιώτες θα «μανατζάρουν» τους εφοριακούς κατά της φοροδιαφυγής...








Συμβουλές από ιδιώτες θα δέχονται για 15 μήνες οι εφοριακοί υπάλληλοι αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, να αυξηθούν τα έσοδα από την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και να... βελτιωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες. Αυτό προβλέπεται σε διακήρυξη διαγωνισμού με τον πρωτότυπο τίτλο «Σύμβουλος για την εφαρμογή μέτρων πάταξης της γενικευμένης φοροδιαφυγής και επίτευξης βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης» που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή στη δημοσιότητα. Ο ιδιώτης «μάνατζερ» - σύμβουλος για την είσπραξη φόρων και την εφαρμογή των φορολογικών νόμων θα λάβει ως αμοιβή το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ!
Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι γιατί το υπουργείο Οικονομικών με τους 20.000 και πλέον έμπειρους υπαλλήλους και διευθυντικά στελέχη έχει ανάγκη ιδιώτη συμβούλου και μάλιστα με αμοιβή 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αδιαρθρώσει τις υπηρεσίες του, να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη και το βασικότερο να εφαρμόσει το φορολογικό νόμο.
Στο εισαγωγικό σημείωμα της διακήρυξης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η υστέρηση των φορολογικών εσόδων οφείλεται κυρίως στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή, τη γενικευμένη αντίληψη περί διαφθοράς στη διοίκηση των κρατικών υπηρεσιών και στην αποτυχία των καίριων διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης να αντιμετωπίσουν συστηματικά πρόβλήματα με αποτελεσματικό τρόπο και διαρθρωτικές αδυναμίες διαχείρισης της φορολογικής συμμόρφωσης.
Το σχέδιο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής (Σχέδιο δράσης) προβλέπει εστιασμένες εντατικές προσπάθειες σε πέντε κρίσιμους τομείς:
- Αυστηρή παρακολούθηση της υλοποίησης των νέων φορολογικών μέτρων που περιλαμβάνονται στον πρόσφατο φορολογικό νόμο, με λεπτομερή χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ουσιαστικό έλεγχο προόδου και ανασκόπηση αποτελεσμάτων, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη των στόχων της φορολογικής πολιτικής.
- Είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, με έμφαση στους μεγαλύτερους οφειλέτες, αλλά και συντονισμός με τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης με στόχο την εκμετάλλευση συνεργείων στην είσπραξη οφειλών.
- Εξασφάλιση της φορολογικής συμμόρφωσης των μεγαλύτερων φορολογουμένων και μεταξύ άλλων αναδιοργάνωση των κέντρων ελέγχουν μεγάλων φορολογουμένων.
- Πάταξης της φοροδιαφυγής φορολογουμένων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ελεύθερων επαγγελματιών με υψηλά εισοδήματα, με ελέγχους που βασίζονται σε ανάλυση κινδύνου, αλλά και δίωξη των σημαντικότερων παραβατών.
- Πρόγραμμα συστηματικής παρακολούθησης των υποχρεώσεων υποβολής δηλώσεων και πληρωμών παρακρατούμενων φόρων (κυρίως ΦΠΑ) για να βελτιωθεί η συμμόρφωση προς τις εν λόγω υποχρεώσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου