ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σούπερ Λίγκα: Ντρίμπλες για να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές








Η αδειοδότηση των ελληνικών συλλόγων ήταν ανέκαθεν μια πονεμένη ιστορία. Εφέτος, παρά την πίεση που (αναγκαστικά) υπάρχει λόγω της επερχόμενης εφαρμογής του οικονομικού fair play (FFP) από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (UEFA),. η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών στην αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ είναι η 15η Απριλίου.
Το οξύμωρο είναι ότι από τον περασμένο Αύγουστο και μετά το μπάχαλο που επικράτησε στην υπόθεση του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, η συγκεκριμένη επιτροπή είναι «ακέφαλη», καθώς ο κ. Χρήστος Σάββας που παραιτήθηκε δεν αντικαταστάθηκε.
Αλλωστε εφέτος ο φόρτος εργασίας της επιτροπής αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. Από την πρόσφατη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας (20/1) εκφράστηκαν οι (όχι και τόσο απροσδόκητες) φοβίες ότι τουλάχιστον τρεις ομάδες κινδυνεύουν να μην πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα (2011-12) και για αυτόν τον λόγο υποστηρίχτηκε από κάποιους η άποψη να επιχειρηθεί να αλλάξει ο κανονισμός που προβλέπει υποβιβασμό των ομάδων που δεν λαμβάνουν άδεια!
Στη Σούπερ Λίγκα υπάρχει η συγκεκριμένη τάση «αποποινικοποίησης» των χρεών (η πρόταση που ακούστηκε είναι να τιμωρούνται με πρόστιμο και απαγόρευση μεταγραφών οι μπαταχτσήδες), ωστόσο θεωρείται απίθανο να επισημοποιηθεί μιας και η ΕΠΟ δεν φέρεται διατεθημένη να καλύψει σε ακόμη έναν τομέα τους αναξιόπιστους συλλόγους αλλάζοντας τον κανονισμό της.

Οι...περιπέτειες του 2010
Τον περασμένο Ιούνιο η επιτροπή αδειοδότησης απέρριψε τον φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής, η οποία προσέφυγε (όπως προβλέπεται από τον κανονισμό) στην επιτροπή εφέσεων. Ωσπου να εκδικαστεί η υπόθεση, η πίεση ήταν αφόρητη.
Από τη μία πλευρά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι σύλλογοι, στην προκειμένη περίπτωση ο Λεβαδειακός που υποβιβάστηκε και ήλπιζε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία στη θέση του Ηρακλή, αλλά και ο ΟΦΗ που έχασε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα στα πλέι οφ της Β' κατηγορίας. Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής, για τη δικαίωση του οποίου ταξίδεψαν στην Αθήνα χιλιάδες οπαδοί του διαδηλώνοντας στην πλατεία Συντάγματος!
Στον... τζόγο για τη θέση στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου ενεπλάκησαν εκτός από την αθλητική ηγεσία της χώρας πολιτικοί και πολιτευόμενοι από τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.
Αντίστοιχο μπάχαλο επικράτησε και στα πλέι οφ ανόδου στη Σούπερ Λίγκα, καθώς στο μίνι πρωτάθλημα των τεσσάρων συλλόγων που διεκδούσαν το εισιτήριο είχε προκριθεί ο Εθνικός, ο οποίος δεν είχε μπει καν στη διαδικασία να ζητήσει άδεια συμμετοχής. Τουλάχιστον από εφέτος οι νομοθέτες πρόβλεψαν ότι για να συμμετάσχει μια ομάδα στα πλέι οφ θα πρέπει προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια συμμετοχής.
Τα κριτήρια
Ενώ στα οργανωτικά κριτήρια, αλλά και σε αυτά των τμημάτων υποδομής δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, το πιο δύσκολο κομμάτι των υποχρεώσεων που πρέπει να πληρούν οι ελληνικές ομάδες είναι παραδοσιακά το οικονομικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους κανονισμούς αδειοδότησης, οι σύλλογοι θα πρέπει:
1.Αποδεδειγμένα να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς άλλες ομάδες μέχρι τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.
2.Αποδεδειγμένα να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς υπαλλήλους (ποδοσφαιριστές, προπονητές κ.ά.) και προς το δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κ.λπ.) επίσης μέχρι τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.
Το τελευταίο «παράθυρο» που υπάρχει για τους... μπαταχτσήδες κλείνει στις 31 Μαρτίου, καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία βάση του κανονισμού θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί πλήρως οποιεσδήποτε οικονομικές εκκρεμότητες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου