ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

SOS από τις κατασκευαστικές - Οι τράπεζες κλείνουν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης - Μειώνονται τα έσοδα λόγω περιορισμένης κίνησης οχημάτων - Κινδυνεύει και ο Ε-65...

Μεγάλες οι απώλειες από την άρνηση πληρωμής διοδίων...






Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να σταματήσει η κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων σε όλη την Ελλάδα που έχουν ανατεθεί σε κοινοπραξίες κατασκευαστικών εταιριών με συμβάσεις παραχώρησης. Οι δανείστριες τράπεζες, που... «αιμοδοτούν» με κεφάλαια τους κατασκευαστές, έχοντας διαπιστώσει ότι το δημόσιο δεν ανταποκρίνεται παρά ελάχιστα στις συμβατικές του υποχρεώσεις, σταμάτησαν να χρηματοδοτούν το σύνολο των έργων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ρευστότητα των εταιριών.
Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από τα διόδια των αυτοκινητοδρόμων μειώνονται, λόγω του περιορισμού της διέλευσης οχημάτων που συνδέεται με την οικονομική κρίση, αλλά και λόγω των απωλειών από τη μη καταβολή διοδίων από μεγάλη ομάδα πολιτών και αυτοκινητιστών.
Έτσι, οι αρχικοί προυπολογισμοί, βάσει των οποίων συγκροτήθηκαν τα χρηματοδοτικά προγράμματα των μεγάλων έργων, έχουν ανατραπεί οριστικά.
Οι τράπεζες που χρηματοδότησαν τις κοινοπραξίες των κατασκευαστικών εταιριών με επιστολή τους επισήμαναν τους κινδύνους ανατροπής των σχεδίων και δεδομένου ότι δεν υπάρχει ρευστότητα προειδοποιώντας ακόμη και για διακοπή της χρηματοδότησης.
Από την άλλη, όπως σημειώνουν πηγές των κοινοπραξιών, ο κίνδυνος κατάρρευσης των συμβάσεων παραχώρησης και, ως εκ τούτου, μίας συνολικής επένδυσης 8,5 δισ. ευρώ είναι προ των πυλών.
Αρμόδιες πηγές παραδέχονται ότι το μεγάλο πρόβλημα στην εκτέλεση των έργων είναι το ίδιο το κράτος, το οποίο έχει αναστείλει τις πληρωμές των συμβατικών του υποχρεώσεων στις κοινοπραξίες, ενώ επιβεβαιώνουν ότι τα διαφυγόντα έσοδα από την μη πληρωμή διοδίων αργά ή γρήγορα θα καταβληθούν στις κατασκευάστριες εταιρίες από το δημόσιο ταμείο, καθώς θεωρούνται βεβαιωθείσες οφειλές.


Ποια έργα αφορά
- Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο (Ράχες - Κλειδί Ημαθίας)
- Κεντρική Οδός Ε65 (Λαμία - Εγνατία)
- Ιόνια Οδός (Αντίρριο - Ιωάννινα])
- Ολυμπία Οδός (Κόρινθος - Πάτρα - Τσακώνα)
- Μορέας (Κόρινθος - Σπάρτη/Καλαμάτα)


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου