ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ασυννενοησία και ράδιο αρβύλα στο Δήμο της Αθήνας - Θρηνούσαν και ανακοίνωναν 3 νεκρούς από το κρύο και τώρα μιλούν για έναν!

Δείτε τις δυο διαφορετικές ανακοινώσεις...







Η απώλεια έστω και μιας ανθρώπινης ζωής από το κρύο μέσα στο κέντρο της Αθήνας, είναι βεβαίως από τα πιο τραγικά γεγονότα που μπορεί να διανοηθεί κανείς. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο άλσος απέναντι από.. το Θησείο.
Ωστόσο, τα τραγελαφικά που προηγήθηκαν εκθέτουν όχι μόνο όσους ενεπλάκησαν αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο της πρωτεύουσας που αρχικά θρηνούσε με ανακοίνωσή του τρείς νεκρούς από το κρύο και στην συνέχεια έναν.
Τον άστεγο τελικά, βρήκαν νωρίς το πρωί εργάτες των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.
Τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να διασαφηνιστούν από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η σορός.
Ο άτυχος άνδρας πιθανότατα ήταν μετανάστης, αλλά και γι' αυτό δεν μπορεί πλέον να μιλήσει κανείς με απόλυτη σιγουριά...


Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ:
«Αυτή η τραγική εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας.Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο, το οποίο μας αφορά όλους.
Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών μένουν να διασαφηνιστούν από τα νοσοκομεία, στα οποία μεταφέρθηκαν οι σοροί. Όλες οι ενδείξεις, όμως, συνηγορούν ότι πρόκειται για μια τραγωδία, όπως αυτή που περιέγραψα».


Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΛΑ Ο ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΝΙΚΟΣ)
"Αυτή η τραγική εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας. Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο το οποίο μας αφορά όλους.
Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου μένουν να διασαφηνιστούν από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός. Όλες οι ενδείξεις όμως συνηγορούν ότι πρόκειται για μια τραγωδία όπως αυτή που περιέγραψα."


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ NEWSIT ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ:
"Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου ότι νωρίς το πρωί σήμερα στο άλσος απέναντι από το Θησείο βρήκαν τραγικό θάνατο 3 συνάνθρωποι μας. Είμαστε συγκλονισμένοι κυρίως γιατί από το κέντρο υποδοχής και αλληλεγγύης αστέγων καταβάλαμε τιτάνια προσπάθεια με μία κινητή μονάδα και επιστημονικό προσωπικό πηγαμε στο δρόμο από νωρίς το πρωί μέχρι πολύ αργά τη νύχτα. Στο σημείο που βρέθηκαν οι άνθρωποι περάσαμε στις 11.45 και ψάξαμε, δεν βρήκαμε κανέναν και συνεχίσαμε για Φιλοππάπου. Εμείς προσφέραμε σε 24 σημεία στην Αθήνα κουβέρτες, υπνόσακους, ζεστή σούπα και τσάϊ. Μάλιστα 7 άστεγους τους πείσαμε και τους φέραμε σε ξενώνες. Στο κέντρο σίτισης που μας γνωρίζουν ήρθαν αυτόκλητα και ζήτησαν να διανυκτερεύσουν και έφυγαν το πρωί. Αυτό είναι που μας στεναχωρεί, ότι παλέψαμε και χάσαμε ανθρώπους. Θελουμε να σας πουμε πως στο κέντρο υποδοχής των αστέγων μοιράζουμε καθημερινώς περισσότερα απο 3.000 συσσίτια, διαθέτουμε κοινωνικές δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο που οι άνθρωποι ψωνίζουν δωρεάν, έχουμε το κοινωνικό φαρμακείο που παίρνουν δωρεάν φάρμακα ολοι οι άστεγοι. Όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα κακοκαιρίας θέλω να παρακαλέσω ολους τους συνανθρώπους μας να μας ειδοποιούν εάν βλέπουν άτομα που χρειάζονται βοήθεια. Πρέπει σίγουρα να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορουμε τους συνανθρώπους μας και εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Δεν τιμάει κανέναν μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου