ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

88.000 οι αγνοούμενοι από τα 8,9 Ρίχτερ - 300 πτώματα σε παραλία της Σεντάι, 433 συνολικά οι νεκροί

Μετά τον εντοπισμό 200-300 πτωμάτων σε παραλία της πόλης Σεντάι επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι... φόβοι για τον αριθμό των νεκρών. Εκτιμάται ότι πρόκειται για κατοίκους της πόλης που παρασύρθηκαν από το τσουνάμι. Ένα κολέγιο αρρένων καλύφθηκε από την πλημμύρα.
Ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό έχει φτάσει τους 133 σύμφωνα με το επίσημο ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο. Ο προσωρινός συνολικός απολογισμός ξεπερνά τους 400 νεκρούς, εκτιμάται όμως ότι ο θλιβερός αριθμός θα ξεπεράσει τους 1000. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 531 ανθρώπων, ενώ 627 έχουν τραυματιστεί.
Στη νομαρχία Μιγιάκι, πλοίο που μετέφερε 100 ανθρώπους παρασύρθηκε από το τσουνάμι και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη του πληρώματος και των επιβατών. Εξαφανίστηκαν επίσης δυο επιβατικά τρένα, με άγνωστο αριθμό επιβατών. Το ένα ήταν της γραμμής Σενσέκι, η οποία συνδέει τις πόλεις Σεντάι και Ισινομάκι και το οποίο βρισκόταν κοντά στο σταθμό του Νομπίρου τη στιγμή που προκλήθηκε το τσουνάμι. Το δεύτερο, εξαφανίστηκε ενώ κινούνταν στην επαρχία Ιβάτε. Κάθε επαφή με το συρμό, ο οποίος είχε δύο βαγόνια, χάθηκε ξαφνικά. Ανήκει στην εταιρία JR East, όπως και ο πρώτος συρμός η τύχη του οποίου παραμένει άγνωστη.
Σε συναγερμό έχουν τεθεί πολλά που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού αναμένεται πως τσουνάμι θα πλήξει τουλάχιστον 53 χώρες από την Ιαπωνία μέχρι και τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ. Στο Όρεγκον της Καλιφόρνια μάλιστα, ήχησαν οι σειρήνες, ενώ στη Σάντα Κρουζ προκλήθηκαν υλικές ζημιές! Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου εξέφρασε την ανησυχία της για τις πιο φτωχές από τις παράλιες χώρες που απειλούνται.
Πόλεις κάτω από το νερό. Το τσουνάμι παρέσυρε τα πάντα - ΦΩΤΟ REUTERS
Φιλιππίνες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κίνα, Ινδονησία, Ταϊβάν, Γκουάμ, ανακοίνωσαν ότι ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι μετά το σεισμό στην Ιαπωνία. Αντίθετα, σε συναγερμό παραμένουν Mεξικό, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Παναμάς, Ονδούρες, Χιλή, Εκουαδόρ, Κολομβία και Περού.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Νέας Καληδονίας διέταξε την εκκένωση των κατοίκων που ζει στις νήσους Λουαγιότε και τις ανατολικές ακτές της Γκραντ Κερ. Εκκένωση των παράλιων περιοχών διατάχθηκε και στον Ισημερινό.
Εν ριπή οφθαλμού τα ράφια των σούπερ μάρκετ του Τόκιο άδειασαν. Ο πανικός κατέλαβε τους Ιάπωνες, και αυτό γιατί «στην περιοχή, ιδιαίτερα στις ευάλωτες παράλιες περιοχές, διαθέτουμε αποθέματα καταφυγίων, τροφίμων και ιατρικού υλικού για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» δήλωσε ο Πολ Κονίλι, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας. Τα κύματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 μέτρα και θα είναι υψηλότερα από πολλά νησιά του ωκεανού!
 Εν ριπή οφθαλμού τα ράφια των σούπερ μάρκετ του Τόκιο άδειασαν. Ο πανικός κατέλαβε τους Ιάπωνες - ΦΩΤΟ REUTERS
Στο Τόκιο «κατοικεί» ο πανικός. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από σουπερ μάρκετ της πρωτεύουσας: ουρές και άδεια ράφια. Οι Ιάπωνες έχουν πανικοβληθεί και προετοιμάζονται για τον χειρότερο εφιάλτη τους. Θέλοντας μάλιστα να μεταβούν σε πιο ασφάλειες περιοχές, έχουν προκαλέσει άνευ προηγουμένου μποτιλιάρισμα.
Και στους δρόμους, το απόλυτο χάος
«Βοηθάει» σε αυτό και το γεγονός πως οι αστικές συγκοινωνίες έχουν ακινητοποιηθεί. Για να φτάσουν σπίτια τους, ορισμένοι θα χρειαστεί να περπατήσουν έως και 20 χιλιόμετρα. Στην πρωτεύουσα δε λειτουργούν και οι τηλεπικοινωνίες. «Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο Τόκιο».
Εκτός από τις συγκοινωνίες και τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, 4,4 εκατομμύρια εστίες στη βορειοανατολική Ιαπωνία δεν έχουν ούτε ρεύμα σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος Tohoku Electric.
Πως να πιστέψεις τέτοια καταστροφή;
Στη Φουκουσίμα, σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά μετά την κατάρρευση ενός φράγματος. Σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο στην περιοχή καταστράφηκαν 1.800 σπίτια.
Στο «μέτωπο» των επιχειρήσεων διάσωσης, το Κιόντο μετέδωσε ότι το υπουργείο Άμυνας είναι έτοιμο να αποστείλει 300 αεροσκάφη και 40 στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Παράλληλα και ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να αποστείλει σωστικά συνεργεία στην Ιαπωνία. 68 διεθνείς ομάδες έρευνας και διάσωσης από περισσότερες από 46 χώρες.
Πόλεις κάτω από το νερό. Το τσουνάμι παρέσυρε τα πάντα
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, στο μεταξύ, στο πετροχημικό εργοστάσιο της Σιογκάμα κοντά στην πόλη επίκεντρο του σεισμού, Σεντάι. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν το εργοστάσιο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.
ΔΕΙΤΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου