ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Σαρακοστή με χιόνια και κατολίσθηση στα Τέμπη - Κλειστά τα σχολεία στην Κοζάνη;





Ένας οδηγός τραυματίστηκε εξαιτίας νέας κατολίσθησης που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στα Τέμπη. Η κυκλοφορία διεκόπη στην περιοχή, ενώ όσοι επιστρέφουν στα αστικά κέντρα συναντούν μεγάλα προβλήματα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Σε ετοιμότητα έχει τεθεί... η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη δρομολόγηση επιπλέον αμαξοστοιχιών εφόσον κριθεί απαραίτητο. 
Σημειωτόν κινούνται τα αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ενώ απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε πολλές περιοχές του εθνικού και τοπικού οδικού δικτύου. Σύμφωνα με οδηγούς σοβαρά προβλήματα εμφανίζονται στην περιοχή της Μαλακάσας, ενώ όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ δόθηκε εντολή από τις αρμόδιες αρχές να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.
Μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα τα περισσότερα προβλήματα είχαν εμφανιστεί στην περιοχή της Μαλακάσας, όπου είχε σχηματιστεί μια τεράστια ουρά από σταματημένα, επί της εθνικής οδού, αυτοκίνητα.
Στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας οι οδηγοί θα πρέπει να επιδείξουν ιώβεια υπομονή, αφού εκτός από τις χιονοπτώσεις την κυκλοφορία δυσχεραίνουν και τα συνεχιζόμενα έργα που εκτελούνται στην περιοχή.
Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από το 180ο χλμ. στην περιοχή του Μώλου έως το 195ο χλμ κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας, από τα Καμένα Βούρλα στο 182ο χλμ. έως το 165ο χλμ. στον Άγιο Κων/νο και στην οδό Αθηνών-Λαμίας από την Τραγάνα στο 125ο χλμ. έως το Κάστρο της Βοιωτίας.
Για περισσότερο από μία ώρα δεκάδες οδηγοί έμειναν ακινητοποιημένοι στα διόδια της Αγίας Τριάδας, λόγω της κακοκαιρίας. Λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ η Τροχαία επέτρεψε στους οδηγούς να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν στην περιοχή της Τραγάνας, όπου καταβάλλεται προσπάθεια να ανοίξει μια λωρίδα κυκλοφορίας για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν τα ΙΧ, τα οποία, από τις 7:30 το βράδυ παραμένουν εγκλωβισμένα σε ένα μήκος που ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα. Παράλληλα, μηχανήματα του δήμου Λοκρών επιχειρούν τη διάνοιξη διόδου από παράπλευρους δρόμους.
Σε ετοιμότητα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο οδικό δίκτυο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει πως θα δρομολογήσει επιπλέον αμαξοστοιχίες, εφόσον παραστεί ανάγκη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας (τηλ. 1110).
Και η ...συνήθης κατολίσθηση στα Τέμπη
Οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά, όταν αποκολλήθηκε πέτρα και έπεσε πάνω στο όχημά του, στην κοιλάδα των Τεμπών. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας το ατύχημα σημειώθηκε στο 386,2 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, μέσα στο πέρασμα Τεμπών. Λόγω της χιονόπτωσης τα οχήματα κινούνταν με μικρές ταχύτητες και σε κάποια στιγμή αποκολλήθηκε η πέτρα και έπεσε πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ο οδηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λάρισας για να υποβληθεί σε εξετάσεις, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στα Τέμπη δεν διακόπηκε, αλλά η Τροχαία Λάρισας δεν επιτρέπει στους οδηγούς φορτηγών να διασχίσουν την κοιλάδα, καθώς το οδόστρωμα είναι ολισθηρό, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.
Προβλήματα στην Εγνατία μεταξύ Κοζάνης και Βέροιας
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που επιστρέφουν από την Ήπειρο στη Θεσσαλονίκη, στην Εγνατία Οδό από Κοζάνη μέχρι Βέροια, καθώς δεν μπόρεσαν να φτάσουν εγκαίρως τα συνεργεία αποχιονισμού.Εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα.
Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου και στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού. 

Tι θα γίνει με τα σχολεία την Τρίτη σε Κοζάνη-Σέρβια-Ίσως λειτουργία αργότερα σε Βόιο(ΚΟΖΑΝIMEDIA)

Μπορεί στην Εορδαία, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης σε πολλά χωριά της περιοχής, να έχει αποφασιστεί ήδη το κλείσιμο των σχολείων, για αύριο Τρίτη, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στους τρεις άλλους Δήμους του Νομού Κοζάνης.
Σύμφωνα με τους δημάρχους Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και Σερβίων-Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλο, η αποψινή εικόνα, αλλά και οι προβλέψεις για το πρωί της Τρίτης δεν συνηγορούν σε μια ανάλογη απόφαση και όλα δείχνουν πψς εκτός απροόπτου τα σχολεία εκεί θα παραμείνουν ανοιχτά, με ένα ενδεχόμενο για τις περιοχές του Λιβαδερού, της Ελάτης και του Τρανοβάλτου.
Στο Δήμο Βοίου, η δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου μας ανέφερε πως η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο, στις 6 το πρωί, με τη χιονόπτωση να εντοπίζεται σε κάποιες περιοχές όπως στη Σιάτιστα.Αυτη την ώρα, πάντως, η κυρία Ορφανίδου σκέφτεται ίσως να ξεκινήσουν τα σχολεία με 1-2 ώρες καθυστέρηση.
Και στους τρεις Δήμους, πάντως, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το πρωί της Τρίτης, πριν από τις 7 π.μ.

Χιόνια στην Κεντρική Πελοπόννησο
Χιονίζει σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο από τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη. Στα ορεινά της Κορινθίας και της Αρκαδίας η χιονόπτωση είναι πολύ πιο έντονη. Το εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.Συνεργεία εκχιονισμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και των Δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα να επέμβουν προκειμένου το βασικό οδικό δίκτυο να μείνει ανοικτό.

Η Πολιτική Προστασία και οι αρχές καλούν τους οδηγούς να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, να μετακινούνται αφού υπάρχει απόλυτη ανάγκη, ειδικά τις νυχτερινές ώρες και να είναι απαραίτητα εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
Και στην Πάτρα
Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει την Αχαΐα. Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από Αίγιο και Διακοπτό προς Καλάβρυτα, καθώς και από Ακράτα προς Ζαρούχλα. Επίσης αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα, που κινούνται στην περιοχή των Καλαβρύτων, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, για να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.
Επίσης λόγω της βροχόπτωσης, αλλά και των έργων που γίνονται στην οδό Πατρών - Κορίνθου, τα οχήματα αναγκάζονται να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. 
 
Ομαλή η κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία
 
Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα πλην του ορεινού οδικού δικτύου όπου σε ορισμένες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. 
Τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας θα λειτουργήσουν κανονικά. Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται δυσχέρεια των μετακινήσεων λόγω ενδεχόμενης χιονόπτωσης ή παγετού, την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων την έχουν οι Δήμαρχοι, αποφασίζοντας σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων. 
Στην Αττικη Στην Αττική το χιόνι έκανε την εμφάνισή του αρχικά στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα, ενώ σταδιακά χιονοπτώσεις συνοδεία ισχυρών ανέμων σημειώνονται και στα προάστια της πρωτεύουσας.
Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκίνητων έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση στη Αττική από αργά το απόγευμα.Η κυκλοφορία απαγορεύθηκε στην Λ. Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω καθώς και στην οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το 414ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, καθώς και στην Λ. Διόνυσου μέχρι την Άνοιξη.

Στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από το 4ο χλμ προς Θήβα ενώ τα ΙΧ κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Οσον αφορά τις θάλασσες, θυελλώδεις άνεμοι πνέουν τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, γεγονός που κρατά την πλειονότητα των πλοίων δεμένα στα λιμάνια.
 
 
  ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου