ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Το δημοσίευμα που “καίει” τον Παπακωνσταντίνου - Οι απαντήσεις









Σκληρή είναι η απάντηση του «Πρώτου Θέματος» στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απείλησε με αγωγή την εφημερίδα για δημοσίευμά της, που τον φέρει να έχει προχωρήσει σε παραγραφή χρεών γνωστού επιχειρηματία...

«Οι προσωπικές επιθέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου και οι απειλές του για χρήση των φοροδιωκτικών μηχανισμών σε βάρος μας, του υπενθυμίζουμε πως ακριβώς τα ίδια έκαμαν πριν από αυτόν κάποιοι υπουργοί της ΝΔ, που ανησυχούσαν για προσωπικά ζητήματα διαπλοκής και πλουτισμού, δεν είχαν την καλύτερη τύχη όσο κι αν μας απείλησαν», αναφέρει η εφημερίδα.
Προσθέτει πως «με τις δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου δημιουργεί την εικόνα "διαπλεκόμενου" υπουργού, που επιχειρεί να εκβιάσει και να φιμώσει τον Τύπο».

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"
Μείζον πολιτικό θέμα γεννάται από τις χθεσινές αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» αναφορικά με την ενέργεια του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου να αποφασίσει την άρση δύο φορές του μέτρου δέσμευσης των καταθέσεων και λογαριασμών του επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλου, ιδιοκτήτη της εταιρείας Express Service. Μια προσπάθεια που ακολούθησε την προηγούμενη (στις αρχές Δεκέμβρη) για πλήρη διαγραφή χρεών της επίμαχης εταιρείας.
Οκ. Ραπτόπουλος, τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά διευκόλυνε δις με τις αποφάσεις του, δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος ιδιώτης οφειλέτης του Δημοσίου, με χρέη σε φόρους και ΙΚΑ ύψους 70 εκατ. ευρώ, αλλά ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εκ μέρους του για την πτώχευση της εταιρείας Express Service A.E. και το πέρασμα πάγιων περιουσιακών της στοιχείων, όπως και συμβολαίων με το Δημόσιο, στην προσωπική του εταιρεία που λειτουργεί παράλληλα. Κοινώς, το κράτος διά των αποφάσεων του αρμόδιου για την πάταξη του φορολογικού εγκλήματος υπουργού του, κ. Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά γνέφει καταφατικά στη φορολογική ασυνέπεια και υποθάλπει επιεικώς περίεργες φορολογικές και ασφαλιστικές συμπεριφορές. Ολα αυτά ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου βάσει αποκαλύψεών μας στις 19/12/2010 είχε επιχειρήσει την πλήρη διαγραφή των χρεών της Express Service στο ευρύτερο πρόγραμμα που αφορούσε περί τους 20 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

Ειδικότερα, όπως σήμερα αποκαλύπτουμε, με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 1009262/10039/ΔΕ-Γ’ απόφασή του, ο υπουργός Οικονομικών στις 22/1/2010 αίρει το μέτρο της δέσμευσης του 50% των καταθέσεων και λογαριασμών του κ. Ραπτόπουλου για διάστημα έξι μηνών (μέχρι τις 15/6/2010). Κι αυτό με την αιτιολογία πως θα πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα «να συνεχίσει τις δραστηριότητές του και να ανταποκριθεί στις φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις του». Και αυτό χωρίς να έχει συνεδριάσει, μάλιστα, η αρμόδια επιτροπή του άρθρου 14, η οποία και γνωμοδοτεί. Η απόφαση δέσμευσης αλλά και άρσης βασίζεται στο άρθρο 14 του ν. 2523/97 περί διοικητικών κυρώσεων στη φορολογική νομοθεσία. Με ακριβώς την ίδια αιτιολογία ο κ. Παπακωνσταντίνου πράττει το ίδιο και στις 27/7/2010, με την υπ’ αρ. πρωτ. 1099569/12545/ΔΕ-Γ’ απόφασή του, επίσης για διάστημα 6 μηνών, δηλαδή μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2011. Αυτές οι κινήσεις δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, καθώς σπάνιες είναι οι περιπτώσεις όπου το κράτος επιδεικνύει τέτοια ανοχή, στρεβλώνοντας μάλιστα τον υγιή ανταγωνισμό, αφού δίνει ανάσες σε μια εταιρεία με χρέη προς αυτό, τη στιγμή που οι υπόλοιπες -που δεν έχουν ανάλογη μεταχείριση- είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις τους σε φόρους. Οταν, μάλιστα, για πολύ λιγότερα χρέη επιχειρήσεις ή και φυσικά πρόσωπα χάνουν περιουσίες ή αναγκάζονται να πάνε σε ειδικές ρυθμίσεις, ο κ. Ραπτόπουλος χαίρει της υπερβολικής και ακατανόητης αρωγής του κ. Παπακωνσταντίνου.
Πώς όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου αγνοεί βασικά στοιχεία του ίδιου του εγγράφου που υπογράφει;
Το λέμε αυτό διότι στην αιτιολόγηση των αποφάσεών του φαίνεται ξεκάθαρα πως ο επιχειρηματίας χαίρει παρόμοιας φορολογικής εύνοιας εδώ και τέσσερα χρόνια, επιδεικνύοντας όμως μια πρωτοφανή ασυνέπεια στην πληρωμή των χρωστούμενων ή τουλάχιστον κάποιων δόσεών του.
Οπως, λοιπόν φαίνεται, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έλαβε υπόψη του το πραγματικό γεγονός πως ο επιχειρηματίας έχει ήδη επιτύχει τέσσερις (!) φορές άρση του μέτρου δέσμευσης της περιουσίας του από την προηγούμενη κυβέρνηση. Κοινώς ο businessman έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια κατάσταση που σε λογική «σχοινί-κορδόνι» ακυρώνει εν τοις πράγμασι τις σχετικές διατάξεις του νόμου και παραβαίνει τις υποχρεώσεις του, δημιουργώντας μια βιομηχανία άρσεων των δεσμεύσεων των λογαριασμών του. Δηλαδή από υπότροπος καταλήγει και ευνοημένος από πάνω.
Και αντί ο υπουργός της νέας διακυβέρνησης να σταματήσει αυτή τη στρέβλωση, τη συνεχίζει, με ακατανόητο μάλιστα τρόπο.
Κι όλα αυτά μη εφαρμόζοντας το άρθρο 14 του ν. 2523/1997 που ορίζει ρητά πως «τα όποια μέτρα δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων αίρονται υποχρεωτικά μόνο εφόσον ο υπόχρεος φορολογούμενος καταβάλει ποσό πάνω από το 70% του συνόλου των υποχρεώσεών του».
Στην προηγούμενη παράγραφο ο ίδιος νόμος ορίζει εξίσου ρητά πως «η άρση της δέσμευσης παύει να ισχύει σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής δύο συνεχόμενων εκ των προβλεπόμενων δόσεων».
Ακριβώς αυτή είναι η περίπτωση που «καίει» τον επιχειρηματία και εκθέτει τον κ. Παπακωνσταντίνου. Κι αυτό διότι είναι σαφές από τα δύο έγγραφα των αποφάσεων του ΥΠΕΘΟ πως ο κ. Ραπτόπουλος συστηματικά δεν πληρώνει τις δόσεις που οφείλει, ούτε φυσικά έχει αποπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών του προς το Δημόσιο ή το ποσοστό που απαιτεί ο νόμος για την άρση των δεσμεύσεων. Πώς λοιπόν ο άνθρωπος που λέει πως θα μας βγάλει από την οικονομική καχεξία θα πατάξει τις κακές συμπεριφορές του παρελθόντος; Γιατί ο κ. Παπακωνσταντίνου διαπράττει μια τόσο μεγάλη αστοχία που φέρνει σε απόλυτη αντιπαράθεση τους λόγους με τις πράξεις του;
Πώς διευκολύνει έναν αδιαμφισβήτητα ασυνεπή επιχειρηματία; Για ποιον λόγο, ακόμα χειρότερα, επιτρέπει την άρση της δέσμευσης στην προσωπική περιουσία του κ. Ραπτόπουλου και όχι στην εταιρική, αφού αυτή είναι που χρωστά το μεγαλύτερο ποσοστό (περίπου 70%) των υποχρεώσεων προς το κράτος;


ΠΗΓΗ
Διαβάστε τι ανακοίνωσε το Υπουργείο. Πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου