ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Οι σπουδαστές έκλεισαν συμβολικά το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για δύο ημέρες...

Συνεχίζεται η αναταραχή για τον «Καλλικράτη» στα σχολεία





Σε διήμερο κλείσιμο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησαν συμβολικά χτες και προχτές οι σπουδαστές του ιδρύματος, αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης που υποβαθμίζει την τριτοβάθμια τεχνολογική εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή.. σε εξέλιξη βρίσκεται η αποχή από τα μαθήματα των εκτάκτων εκπαιδευτικών του ΤΕΙ, οι οποίοι είναι απλήρωτοι για πέντε μήνες, ενώ συγχρόνως διαμαρτύρονται για την μείωση κατά 45% των ωρών εργασίας, με αποτέλεσμα να μειώνονται στο μισό οι πενιχρές αποδοχές, τις οποίες μάλιστα δεν λαμβάνουν.
Το συμβολικό διήμερο κλείσιμο στις 10-11 Μαρτίου αποφασίστηκε στις σπουδαστικές συνελεύσεις των συλλόγων ΣΤΕΦ και ΣΔΟ που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «σύμφωνα με τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στο χώρο της παιδείας, είναι επιτακτική ανάγκη να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που σαν στόχο έχει μόνο τους αριθμούς χωρίς να ενδιαφέρεται για τον ανθρώπινο παράγοντα.
Βασικό άξονα αποτελεί ο χώρος της παιδείας και ειδικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η οποία έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές και κακοποιήσεις».
Οι σύλλογοι των σπουδαστών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, έχουν κοινοποιήσει στον πρόεδρο, τους αντιπροέδρους, στις γραμματείες των σχολών ΣΤΕΦ και ΣΔΟ και στους φορείς της περιοχής το διεκδικητικό τους πλαίσιο, με το οποίο απαιτούν:
-Άμεση χρηματοδότηση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
-Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.
-Δωρεάν σίτιση και στέγαση.
-Σύγχρονες τεχνολογίες στα ιδρύματα και σύγχρονα προγράμματα σπουδών.
-Αυτόνομα μεταπτυχιακά προγράμματα.
-Επαγγελματικά δικαιώματα με άμεση έκδοσή τους.
-Δωρεάν συγγράμματα και βιβλία.
-Άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.
-Σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας.
Τα παραπάνω αιτήματα αποτέλεσαν τη βάση του διεκδικητικού πλαισίου, με το οποίο οι σπουδαστές προχώρησαν στο συμβολικό κλείσιμο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου.
Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Εκτάκτων Διδασκόντων που κήρυξε αποχή διαρκείας από τα μαθήματα, χτες είχε προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω πορεία. Επίσης, συνεχίζεται η αναταραχή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τις επικείμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Έντονες είναι οι αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα αυτοδιοίκησης, φορέων, μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών σε Βόιο και Εορδαία. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διήμερο τελούν υπό κατάληψη το γυμνάσιο και λύκειο Τσοτυλίου.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου