ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

252 πτήσεις ματαιώθηκαν λόγω της τέφρας από την Ισλανδία - Που κατευθύνεται το νέφος....







 Διακόσιες πενήντα δύο πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας που προκαλεί η έκρηξη του ηφαιστείου Γκρίμσβετν και έχει επεκταθεί προς τον εναέριο χώρο της Σκωτίας και της..
βόρειας Ιρλανδίας, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας.
"Το νέφος έφθασε στη Σκωτία και στη βόρεια Ιρλανδία και οι αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να μην πετούν στις κόκκινες ζώνες, όπου υπάρχει μεγάλη πυκνότητα τέφρας", εξήγησε ο Μπράιαν Φλιν, επικεφαλής επιχειρήσεων της υπηρεσίας Eurocontrol.
"Το νέφος αναμένεται να φθάσει στο τέλος της ημέρας το νότιο τμήμα της Σκανδιναβίας, τη Δανία και ορισμένα τμήματα της βόρειας Γερμανίας", είπε προσθέτοντας ότι αυτό είναι πιθανό να έχει συνέπειες στις πτήσεις.
"Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς νότον και θα φθάσει στη Γαλλία και στη συνέχεια στην Ισπανία, αλλά είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε", είπε ο Μπράιαν Φλιν.
Χιλιάδες επιβάτες παραμένουν στα αεροδρόμια της Σκωτίας εξαιτίας της ματαίωσης των πτήσεών τους. Οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, KLM, Aer Lingus και Easyjet διέκοψαν τις πτήσεις τους από και προς την Σκωτία μέχρι το απόγευμα.
Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ματαίωσε επίσης τις πτήσεις της προς και από τη περιοχή έπειτα από αίτημα των ιρλανδικών αρχών, αλλά ζήτησε συνάντηση το απόγευμα με την ιρλανδική υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας για να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει την άρση των περιοριστικών μέτρων στις πτήσεις.
Ο επιχειρησιακός επικεφαλής της Eurocontrol διευκρίνισε ότι ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Μπαρτσελόνα περιμένει διευκρινίσεις από την ευρωπαϊκή υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας για την πορεία του ηφαιστειακού νέφους για να μάθει εάν θα είναι σε θέση να λάβει μέρος στο Σάββατο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γουέμπλεϊ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Τρεις ζώνες -μπλε, γκρι και κόκκινη- έχουν θεσπισθεί για την αποφυγή παράλυσης των ευρωπαϊκών αεροπορικών συγκοινωνιών μετά την έκρηξη πριν από ένα χρόνο του ηφαιστείου του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ στη νότια Ισλανδία. Προηγουμένως, τα μέτρα ασφαλείας υποχρέωναν σε κλείσιμο του εναερίου χώρου κάθε ευρωπαϊκής χώρας όταν έφθανε εκεί το ηφαιστειακό νέφος.


Σήμερα η Σκωτία έχει τοποθετηθεί στην κόκκινη και η Ιρλανδία στην μπλε ζώνη.
Εκτός της Σκωτίας, τα βρετανικά αεροδρόμια λειτουργούν κανονικά, ανακοίνωσε το πρωί η βρετανική αρχή εναερίου κυκλοφορίας NATS, ενώ η αντίστοιχη ιρλανδική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος παραμένει ανοικτός.
Η διαχειρίστρια των νορβηγικών αεροδρομίων Avinor ανακοίνωσε ότι το νέφος της τέφρας έφθασε το πρωί στο νοτιο-δυτικό τμήμα της Νορβηγίας, χωρίς να προκαλέσει παρά περιορισμένα προβλήματα στις εναέριες συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου