Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο έρχεται ο Γιάννος Παπαντωνίου - Το ΣΔΟΕ ζητά έρευνα....

Ευπρόσδεκτη κάθε μελλοντική έρευνα από οποιαδήποτε αρχή για την κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών, καθώς και για όλες οι οικονομικές του συναλλαγές από το 1997 μέχρι σήμερα, θεωρεί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου...
με δήλωση του στον Real.gr.


Ο κ. Παπαντωνίου έκανε την δήλωση με αφορμή δημοσίευμα της Real News με τίτλο "Ψάξτε τον Γιάννο". Η εφημερίδα δημοσιεύει "απόρρητο έγγραφο του ΣΔΟΕ προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, με ημερομηνία 5 Μαΐου 2011 και με το οποίο δίδεται παραγγελία να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Γ.Παπαντωνίου. Παράλληλα, ζητούνται πληροφορίες για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας του πρώην υπουργού από το 1997 και μετά".


Ο πρώην υπουργός στη δήλωση μιλάει για μεθόδευση, επιχείρηση λασπολογίας και κυνήγι μαγισσών και δηλώνει ότι απευθύνει επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας και της θεσμικής λειτουργίας του Κράτους Δικαίου.

 Ειδικότερα, ο κ. Παπαντωνίου έκανε την εξής δήλωση:


Η κίνηση των τραπεζικών μου λογαριασμών καθώς και όλες οι οικονομικές μου συναλλαγές από το 1997 μέχρι σήμερα έχουν τεθεί, οικειοθελώς, στη διάθεση των αρχών εδώ και πολύ καιρό, και μάλιστα στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens. Έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου του «πόθεν έσχες» της Βουλής, με τη συνδρομή εντεταλμένων ορκωτών ελεγκτών, και αποδείχθηκε ότι είναι απόλυτα συνεπείς με την περιουσιακή μου κατάσταση. Όσες φορές και να ανοίξουν στο μέλλον, δεν μπορεί να προκύψει διαφορετικό αποτέλεσμα. Είναι, κατά συνέπεια, ευπρόσδεκτη κάθε μελλοντική έρευνα από οποιαδήποτε αρχή.


Η δικαιοσύνη πρέπει να πράττει το καθήκον της. Όμως, πρέπει να σέβεται, όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά, το Σύνταγμα και τους νόμους. Όταν παρεκκλίνει, παραβιάζει το θεμελιώδες καθήκον της, την επιβολή του νόμου. Το Σύνταγμα ορίζει ότι όταν η δικαστική έρευνα προσκρούει σε ενδεχόμενη ευθύνη υπουργού, ο φάκελος διαβιβάζεται «αμελητί» στη Βουλή. Γιατί, στη δική μου περίπτωση επαναλαμβάνεται ένας ήδη επανειλημμένα διενεργηθείς έλεγχος; Γιατί, εν γνώσει αυτού του γεγονότος, δόθηκε η συγκεκριμένη συνέχεια από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών;


Μήπως η μεθόδευση αυτή συνδέεται με τη γενικότερη επιχείρηση λασπολογίας που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια; Σε κάθε περίπτωση, αντανακλά την κατάπτωση της θεσμικής λειτουργίας της δημοκρατίας, συμβαδίζοντας με την επιδείνωση της ηθικής και πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.


Να ελέγξουν οποιονδήποτε για οτιδήποτε. Με σεβασμό, όμως, στους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που παραβιάζονται βάναυσα όταν επιχειρείται «κυνήγι μαγισσών».


Απευθύνω σχετική επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας και της θεσμικής λειτουργίας του Κράτους Δικαίου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου