ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ανησυχία για τα οικονομικά των Δήμων







Την Πέμπτη θα παρουσιασθεί το σχέδιο επιμήκυνσης του χρέους των υπερχρεωμένων Δήμων και ομαλής διαχείρισης των εσόδων τους. Την Τρίτη, οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, κοινή συνέντευξη..
τύπου, έστειλαν μήνυμα στους δήμους ότι επαρκεί η χρηματοδότησή τους.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, είπε ότι αναμένεται με ενδιαφέρον από τους Δήμους η ανακοίνωση χαμηλότοκων δανείων, ώστε να μπορέσουν να εξοφλήσουν τους προμηθευτές και τις υποχρεώσεις τους. Εκτίμησε ότι το χρέος των Δήμων είναι 1 δισ. 200 εκατ. ευρώ,
Ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε ότι οι ΟΤΑ έχουν περικόψει το 30% των εξόδων τους και αναρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο υπουργείο που να έκανε αυτές τις περικοπές.
Είπε ακόμα ότι εκτιμά πως από τη δήλωση των δύο υπουργών προκύπτει ότι οι δήμοι πρέπει να συμβάλλουν στην δημοσιονομική εξυγίανση. Ο κ. Καλογερόπουλος αναρωτήθηκε «τελικά αποκλειστικό καθήκον των δήμων σε περίοδο κρίσης είναι να καλύπτουν το ελάχιστο κόστος λειτουργίας μόνο ή και να προσφέρουν υπηρεσίες ή και προϊόντα για να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των δημοτών;».
Παράλληλα, ο πρόεδρος επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΚΕ Γιάννης Μουράτογλου, είπε ότι «οι Δήμοι είναι προέκταση του κράτους» επισημαίνοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω έλλειψης πόρων και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν μπορούν να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη.


«Οι δήμοι θα λειτουργούν απλά και μόνο για να βγάζουν πιστοποιητικά... ούτε μία λακκούβα δε θα μπορούμε να κλείσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουράτογλου.
Αναφερόμενος στον Καλλικράτη, είπε ότι μείωσε ελάχιστα το κόστος των Δήμων και το συνολικό όφελος είναι 150 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου