ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τιμή ρεκόρ για έργο του Γουόρχολ - «Χρυσή» πωλήθηκε η πρώτη αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη της ποπ αρτ







Η πρώτη αυτο-προσωπογραφία του Άντι Γουόρχολ -φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1963-64- που δημοπρατήθηκε την Τετάρτη 11/5 από τον οίκο Christie's εκτοξεύθηκε στο ποσό το $38.44 εκατομμυρίων. Τα συνολικά κέρδη..
της συγκεκριμένης δημοπρασίας άγγιξαν τα $301.68 εκατομμύρια, ενώ εξαιρετικά υψηλό ήταν και το ποσοστό των πωλήσεων που έφτασε το 95%.
Τόσο τα κέρδη όσο και τα ποσοστά των πωλήσεων είναι τα υψηλότερα από τον Μάιο του 2008 -λίγο πριν η οικονομική κρίση χτυπήσει την παγκόσμια αγορά.
Στη συγκεκριμένη δημοπρασία πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν οχτώ έργα του Άντι Γουόρχολ που συγκέντρωσαν το ποσό των $91εκατομμύρια.
Εκείνο όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν το τετραπλό πορτρέτο του πρωτοπόρου του κινήματος της ποπ αρτ, στο οποίο απεικονίζεται ντυμένος με καμπαρντίνα, γραβάτα και γυαλιά ηλίου. Το έργο πωλήθηκε από την οικογένεια του συλλέκτη από το Ντιτρόιτ Φλόρενς Μπάρον, ο οποίος είχε αγοράσει το έργο $1.600 πριν μισό αιώνα περίπου και μάλιστα η πληρωμή είχε γίνει με πολλές δόσεις.
Η μάχη των προσφορών έγινε μεταξύ δύο υποψηφίων για 16 λεπτά με έναν ευρωπαίο συλλέκτη να επικρατεί τελικά. Τα $38.44 εκατομμύρια είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για έργο του Άντι Γουόρχολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου