ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αποφυλακίζεται με εγγύηση ο Στρος Καν παρά την αντίθετη γνώμη Εισαγγελέα











Από τις φυλακές Ράικερς και πάλι στο δικαστήριο του Μανχάταν ο Ντομινίκ Στρος Καν, όπου έδωσε τη μάχη για να αποφυλακιστεί για να βγει προς το παρόν νικητής. Ο άνδρας..
αυτή τη φορά δικαστής αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για την αποφυλάκισή του με εγγυήση και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.
Πάντως, ο αμερικανός εισαγγελέας ενώπιον του δικαστηρίου δήλωσε ότι ο Nτομινίκ Στρος-Καν "έχει πολλούς λόγους να διαφύγει εάν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση", απορρίπτοντας τη θέση της υπεράσπισής του που ισχυρίστηκε ότι ο κ. Στρος-Καν είναι ένας "σεβαστός άνθρωπος" που δεν θα επιχειρήσει να διαφύγει εάν η δικαιοσύνη αποφασίσει να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση.
Η πλευρά Στρος Καν έχει προτείνει την καταβολή χρηματικής εγγύησης 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έχει συναινέσει και στο ενδεχόμενο να φορέσει ειδικό βραχιόλι παρακολούθησης και να βρίσκεται υπό το άγρυπνο βλέμμα των αρχών επί 24ωρου, στο σπίτι του στο Μανχάταν.
Η σύζυγος του Ντομινίκ Στρος Καν, Αν Σινκλέρ, συνοδευόμενη από μια από τις κόρες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, έφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη όπου παρέστη στην ακρόαση της αίτησης για αποφυλάκιση του συζύγου της, δήλωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η κυρία Σινκλέρ, φορώντας σκούρο σακάκι και φούστα, έφτασε με τη νεαρή γυναίκα και κάθισαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, μπροστά από περίπου εκατό δημοσιογράφους, και η Αν Σινκλέρ κρατούσε το χέρι της κόρης του DSK στο δικό της. Και οι δύο γυναίκες ήταν εμφανώς συγκινημένες, ενώ η κόρη του Στρος-Καν ανέπνεε βαριά για να μην κλάψει.
Οι αμερικανικές αρχές εξέφρασαν από την πρώτη μέρα που ο Ντομινίκ Στρος Καν βρέθηκε στις φυλακές Ράικερς φόβους μήπως αυτοκτονήσει. Για αυτό και τον φωτογράφησαν να φορά το ειδικό γιλέκο. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, πάντως, είναι «αισιόδοξος και καλά στην υγεία του».

Αυτή τη φορά, η μεταφορά δε θύμιζε σε τίποτα εκείνη από το αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν στο δικαστήριο προκειμένου να του αποδοθούν κατηγορίες.
Οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν έξω από το δικαστικό μέγαρο, δεν «είδαν» τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ. Βρισκόταν μέσα σε ένα από τα δυο ΒΑΝ που έφτασαν στο Μανχάταν από τις φυλακές Ράικερς. Η μια, είχε φιμέ τζάμια.
Όταν μπήκαν στο γκαράζ και η κάμερα του BBC πλησίασε, ο Αμερικανός αστυνομικός έκλεισε την πόρτα. Είναι σαφές, ότι οι Αμερικανοί δε θέλουν να δώσουν συνέχεια στη δημόσια διαπόμπευση του Στρος Καν. Τον έδειξαν με τις χειροπέδες όταν συνελήφθη, τον έδειξαν ταλαιπωρημένο όταν παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο δικαστήριο και έστειλαν το «μήνυμα» της ισότητας όλων απέναντι στο νόμο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση της καμαριέρας, η οποία κατηγορεί τον Γάλλο πολιτικό για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση. Η 32χρονη γυναίκα και η 15χρονη κόρη της βρίσκονται υπό αστυνομική προστασία επί 24ωρου βάσης.
Οι αμερικανικές αρχές έδωσαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της καμαριέρας. Φυσικά, το πρόσωπό της δε φαίνεται. Η γυναίκα είναι καλυμμένη με σεντόνι και μεταφέρεται συνοδεία αστυνομικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου