ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ένας ειδικός σε θέματα Ίντερνετ, μια ψυχολόγος και ένας νομικός μιλούν για τον 18χρονο Xάκερ του Αγ. Δημητρίου και αναλύουν το προφίλ του...









«Είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακά χτυπήματα, όπως αυτό στην Interpol, οπότε ήταν λογικό να στρέψει τους προβολείς των διωκτικών αρχών πάνω του». Η παρατήρηση, που κρύβει αναγνώριση, προέρχεται..
από τον καθηγητή Εφαρμογών στο ΤΕΙ Πληροφορικής Λάρισας κ. Βασίλη Βλάχο και αφορά τον 18χρονο κράκερ από τον Αγιο Δημήτριο, που χαρακτηρίστηκε σταρ και απασχόλησε εκτός από τις ελληνικές, τις αμερικανικές και τις γαλλικές αρχές.
Είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα η περίπτωσή του; «Πρωτοφανές είναι το νεαρό της ηλικίας του δράστη, και βέβαια η σύλληψη. Κατά καιρούς οι Έλληνες χάκερ έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακά χτυπήματα, όπως για παράδειγμα στο πείραμα του CERN τα οποία όμως δεν συνδυάστηκαν με εγκληματικές δραστηριότητες», σχολιάζει ο κ. Βλάχος.
Πολλοί λένε, ωστόσο, ότι το μέλλον του 18χρονου, όταν η ιστορία της εμπλοκής του με την Δικαιοσύνη λάβει τέλος, είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει την πρόσληψη του ως υπευθύνου ασφάλειας για υπολογιστικά συστήματα, όπως έγινε με τον Κέβιν Μίτνικ, τον γνωστότερο ίσως χάκερ που συνελήφθη και ύστερα πέρασε από την …άλλη πλευρά.
«Δεν το πιστεύω» λέει ο κ. Βλάχος, «αυτό γινόταν παλαιότερα. Ο κόσμος της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων είναι πλέον ξεχωριστός. «Αυτές οι ενέργειες αντιμετωπίζεται ως μια καθαρά εγκληματική δραστηριότητα και οι εταιρίες δεν θέλουν να συνεργάζονται με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα».
«Είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον στην χώρα μας υπάρχει αρκετά μεγάλη δόση θαυμασμού για αυτά τα φαινόμενα» λέει από την πλευρά της η ψυχολόγος κ. Ασημίνα Χριστοπούλου. «Ένας λόγος είναι ότι αυτού του είδους οι πράξεις δεν έχουν περάσει στην συνείδηση μας ως έγκλημα ή κλοπή, την οποία συνδέουμε συνήθως με υλικά αγαθά», τονίζει η κυρία Χριστοπούλου.
«Και βέβαια παίζει ρόλο το ότι όλοι χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή, ελάχιστοι όμως μπορούν να κάνουν ότι έκανε ο συγκεκριμένος» συμπληρώνει για να καταλήξει πως τα «φαινόμενα του εθισμού στους υπολογιστές μας απασχολούν όλο και περισσότερο και θα μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον». 


Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου