ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αποζημιώσεις 210 εκατ. ευρώ στους Ευρωπαίους παραγωγούς λόγω E.coli προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση








Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησε από τα 150 στα 210 εκατομμύρια την πρότασή της για αποζημίωση των ευρωπαίων παραγωγών λαχανικών που επηρεάστηκαν από την επιδημία του βακτηρίου E.coli. «Άμεσα θα έχουμε..
έναν προϋπολογισμό 210 εκατομμυρίων ευρώ» για να βοηθήσουμε τους παραγωγούς που επηρεάστηκαν, τα προϊόντα των οποίων δεν προτιμήθηκαν από τους καταναλωτές διότι θεωρήθηκαν ότι ευθύνονται για την επιδημία του E.coli μετά το συναγερμό που σήμανε η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία Ντάτσιαν Τσιόλος.
Τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει βοήθεια ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, μία απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση των ευρωπαίων παραγωγών, αλλά και διαμαρτυρίες σε πολλές χώρες, όπως η Ισπανία, που έκριναν τη βοήθεια ανεπαρκή.
Οι Βρυξέλλες στη συνέχεια αύξησαν το ποσό, το οποίο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Προτεραιότητα είναι να βοηθηθούν οι παραγωγοί λαχανικών το συντομότερο δυνατό», εξήγησε ο Τσιόλος στον Τύπο.
«Η προέλευση της επιδημίας δεν είναι ακόμη γνωστή», παραδέχθηκε, «όμως προτεραιότητα παραμένει να σταματήσει η υγιεινομική κρίση και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών», υπογράμμισε ο ευρωπαίος Επίτροπος.
Εξάλλου πέντε κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο E.coli 0104 (EHEC), που έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 25 ανθρώπων στην Ευρώπη, καταγράφηκαν στην Ελβετία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ελβετικές αρχές.
«Στην Ελβετία έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις 27 περιπτώσεις EHEC από την αρχή της χρονιάς, οι 13 από τις οποίες από τις αρχές Μαΐου», σύμφωνα με τη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.
«Σε πέντε από αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται για το ίδιο βακτηριακό στέλεχος που εντοπίστηκε στη βόρεια Γερμανία», προσθέτει.
Οι πέντε αυτοί άνθρωποι είχαν ταξιδέψει στη Γερμανία στην αρχή της επιδημίας, σύμφωνα με τη Βέρνη. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως είναι σταθερή και δεν παρουσιάζει επιπλοκές.
Εντωμεταξύ ένας Γερμανός τουρίστας ο οποίος βρισκόταν στην Αίγυπτο, θα επαναπατριστεί καθώς είναι πιθανό να έχει μολυνθεί από το βακτήριο EHEC, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αιγυπτιακές αρχές.
Ο τουρίστας που βρισκόταν στην περιοχή Χουργκάνα στην Ερυθρά Θάλασσα θα επιστρέψει στη χώρα του με ένα αεροπλάνο που έχει ναυλώσει η πρεσβεία της Γερμανίας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Mena.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου