ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη για την κατάργηση της 2ης γλώσσας στα σχολεία....











Η αιφνίδια γνωστοποίηση των Υπουργικών Αποφάσεων Φ 12/518/61284/Γ1/27-05-2011 και 62780/Γ2/2-06-2011 του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που καταργούν την παράλληλη διδασκαλία της..
2ης ξένης γλώσσας και το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής των μαθητών των Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, προκάλεσε δικαιολογημένα την οργή και την αγανάκτηση όλων.
Στην πρωτοφανή περίοδο κρίσης και ύφεσης που περνά η χώρα μας, το ΥΠΔΒΜΘ ενώ θα έπρεπε να επενδύει στη θωράκιση του μέλλοντος των παιδιών μας με δημοκρατικό πνεύμα και παιδαγωγικά κριτήρια, αντίθετα, κάνει περικοπές θυσιάζοντας στο βωμό της «ύφεσης» τους μαθητές.
Η διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος ελεύθερης επιλογής και παράλληλης διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας, σέβεται την προσωπικότητα, την ισορροπία και τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών. Αντίθετα οι νέες υπουργικές αποφάσεις θα εντείνουν το μέγεθος των εκπαιδευτικών ανισοτήτων που θα δημιουργηθούν σε βάρος των μαθητών. Από την άλλη, θα καταργηθούν εκατοντάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών απειλούνται με εργασιακή περιπλάνηση σε όλη τη χώρα.
Οι νέες Υπουργικές Αποφάσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της διδασκαλίας ξένων γλωσσών τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Προτείνουμε την άμεση ανάκληση της αντιπαιδαγωγικής αυτής απόφασης και τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου