ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ντροπή τους πια! Παίρνουν πίσω την επιστροφή φόρου πάνω από 300 ευρώ - Κρυφό χαράτσι σε Ι.Χ. και ακίνητα - Δείτε το Ρεπορτάζ...


Οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Αττικής δεν θα πληρώσουν 300 ευρώ εισφορά αλλά 500 ευρώ





Η ανικανότητα και οι παλινωδίες της κυβέρνησης έχουν χτυπήσει πλέον κόκκινο, καθώς με το νέο εφαρμοστικό νόμο γίνεται σαφές ότι έναν ολόκληρο χρόνο όλοι οι Έλληνες μάζευαν τσάμπα αποδείξεις,..
καθώς η κυβέρνηση σχεδόν ακυρώνει όλη αυτή την προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής.Το πρώτο σοκ είναι γιατί στον εφαρμοστικό νόμο γίνεται πασιφανές ότι πλέον καταργείται η έκπτωση φόρου με τις αποδείξεις, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι όποιος τις μαζεύει αδίκως πλέον τις μαζεύει.
Αλλά η κυβέρνηση δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Βλέποντας ότι με τις αποδείξεις την "πάτησαν" και υπάρχουν κυρίως επιστροφές φόρων, αποφάσισε να κοροϊδέψει κυριολεκτικά ολοκληρο τον ελληνικό λαό.

Έτσι για τα εισοδήματα του 2010 που δηλώθηκαν φέτος, στην περίπτωση που έχει προκύψει μείωση φόρου από προσκόμιση αποδείξεων άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα κληθεί με σημείωση της εφορίας να επιστρέψει τη διαφορά πάνω από τα 300 ευρώ.
Αυτό σημαίνει πρακτικά πως εάν ένας φορολογούμενος είχε επιστροφή φόρου λόγω των αποδείξεων 700 ευρώ, θα κληθεί άμεσα με σημείωμα της εφορίας να επιστρέψει το ποσό των 400 ευρώ πίσω. Τώρα που θα τα βρει αυτό είναι άλλο ερώτημα.


Επίσης, στα μέτρα των αποδείξεων, πλέον αυξάνεται το ποσό των αποδείξεων στο 25% του εισοδήματος για το χτίσιμο του αφορολογήτου.
Τέλος, στον ορυμαγδό των μέτρων που αφορούν τις αποδείξεις, έρχεται και η μείωση της έκπτωσης φόρου στο 10% από το 20% για τους τόκους των δανείων για ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ, ενώ αυξάνονται τα τεκμήρια διαβίωσης κατά μέσο όρο 70%.
Η κοροϊδία όμως δεν τελειώνει εδώ! Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε χτες ότι θα επιβληθεί εισφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες μεσοσταθμικά 300 ευρώ. Η ανακοίνωση αυτή όμως έκρυβε την λέξη παγίδα "μεσοσταθμικά" και σήμερα ο εφαρμοστικός νόμος δείχνει τι εννοούσε ο υπουργός Οικονομικών.
Έτσι για παράδειγμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Αττικής δεν θα πληρώσουν 300 ευρώ μεσοσταθμικά, αλλά 500 ευρώ.


Άλλη μία παγίδα όμως κρυβόταν και στα ακίνητα! Εκεί η κυβέρνηση στην ουσία κατήργησε το ΕΤΑΚ που ήταν 1 τοις χιλίοις και στην ουσία επιβάλει νέο φόρο στην ακίνητη περιουσία διπλάσιο, δηλαδή 2 τοις χιλίοις και φτάνει και το 1% για ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 800.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου