ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Απάντηση Πάγκαλου για τα 46.000 ευρώ για χρήση κινητών

Στο γνωστό επιθετικό ύφος που μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος απαντά στα έγγραφα.
 





“Ο προϋπολογισμός της Αντιπροεδρίας για το έτος 2011 έχει αναρτηθεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (4Α9Λ6ΔΛ-Ν) στις 31/12/2010. Όλα τα στοιχεία που αναπαράγουν, ως συνήθως, η «Δημοκρατία» και ο «Ελεύθερος Τύπος»,..
αφού πρώτα κυκλοφόρησαν στα γνωστά ανώνυμα blogs και παρουσιάζονται ως «ανακαλύψεις», προέρχονται από αυτό το κείμενο που έχει ψηφισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και οποιοσδήποτε μπορεί να δει με ένα «κλικ».
Το ερώτημα είναι γιατί εμφανίζονται ως «ειδήσεις» ή «ανακαλύψεις» 6 μήνες μετά και μάλιστα μόνο για τα γραφεία του Πρωθυπουργού, του Αντιπροέδρου, του Υπουργού Επικρατείας (παλαιότερα και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ώσπου μεταφέρθηκε ο προϋπολογισμός του στο Υπουργείο Εσωτερικών) και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης;
Διότι η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ως οφείλει εκ του νόμου, αλλά και του ήθους που διακρίνει τον Γενικό Γραμματέα, δίνει το καλό παράδειγμα, εφαρμόζοντας άμεσα τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και παρέχοντας όλα τα στοιχεία στο διαδίκτυο χωρίς καθυστέρηση. Οι διάφοροι «δημοσιογράφοι» και bloggers βρίσκουν, λοιπόν, αμέσως τα στοιχεία αυτά με ελάχιστο δυνατό κόπο, δηλαδή με το πάτημα ενός πλήκτρου. Έτσι, χωρίς να κουραστούν καθόλου, πετυχαίνουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, βιάζουν την πραγματικότητα και ακυρώνουν την ίδια την προσπάθεια για πλήρη διαφάνεια, αφού δεν προσφέρουν συγκρίσιμα μεγέθη.


Θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον αν οι «δημοσιογράφοι» λειτουργούσαν ως δημοσιογράφοι και προσέφεραν στους πολίτες την δυνατότητα να συγκρίνουν τα κόστη λειτουργίας των ίδιων γραφείων επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα κόστη λειτουργίας των γραφείων των Υπουργών της παρούσας Κυβέρνησης. Ακόμα καλύτερα, αν συνέκριναν τα κόστη με το Γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που και αυτά, εξάλλου, πληρώνονται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έτσι, το ζήτημα θα έμπαινε στην πραγματική του διάσταση και οι πολίτες θα είχαν την σωστή εικόνα για το ποιος σέβεται τους φόρους του ελληνικού λαού και πώς τους χρησιμοποιεί. Βέβαια, θα ήταν λίγο δύσκολο να βρουν τα στοιχεία, γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν τα έδωσε στη δημοσιότητα.


Για λόγους που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών (κωδ.ανάρτησης στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»: ΑΔΑ 4ΑΓΤΗ-ΘΙ και 4ΑΘ6Η-ΧΦ) να πραγματοποιηθεί «δέσμευση πίστωσης» σε ορισμένους κωδικούς σε ετήσια βάση. Πρόκειται, δηλαδή, για λογιστικά ζητήματα και όχι πραγματικές δαπάνες. Γι’ αυτό το λόγο, εμφανίστηκε έγγραφο που αναφέρεται σε 46.319 ευρώ, δηλαδή το ποσό που έχει απομείνει από τον συνολικό προϋπολογισμό των 52.250 ευρώ για δαπάνες κινητής τηλεφωνίας. Από μια απλή αφαίρεση προκύπτει ότι μέχρι σήμερα για την κάλυψη των αναγκών της κινητής τηλεφωνίας της Αντιπροεδρίας έχουν διατεθεί, κατά μέσο όρο, 1.186 ευρώ μηνιαίως. Πόσο δύσκολο είναι ένας «δημοσιογράφος» να κάνει μια τέτοια αφαίρεση;
Το ζήτημα δεν είναι ο προϋπολογισμός, αλλά ο απολογισμός, δηλαδή οι δαπάνες που πραγματικά έγιναν. Ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2010 δείχνει ότι η Αντιπροεδρία για κάθε 10 ευρώ που της διατέθηκαν το 2010, δαπάνησε στην πραγματικότητα 5,5 ευρώ.

Το κόστος των τηλεπικοινωνιών της Αντιπροεδρίας έχει σχολιαστεί ξανά και ξανά στο παρελθόν, έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις, αλλά, φυσικά, ουδείς θα ανέμενε να σταματήσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Δεξιάς να επαναφέρει το θέμα είτε μέσω της «Δημοκρατίας» και του «Ελεύθερου Τύπου» είτε μέσω των blogs και των ιστοσελίδων που εκπορεύονται από τον 2ο όροφο της Συγγρού.
Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Συγγρού συναγωνίζεται πλέον τον αντιβενιζελικό τύπο του 1920, όταν παρίσταναν τον Βενιζέλο ως διάβολο. Τότε οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή του 1922”.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Onalert:
•Για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε καταλάβει αν ο κ.Πάγκαλος απαντά και στο Onalert. Αναφέρει συγκεκριμένες εφημερίδες και κάνει λόγο για ανώνυμους bloggers . Δεν είμαστε ούτε το ένα,ούτε το άλλο και είναι προφανές ότι οι επιτελείς του επί της επικοινωνίας και των ΜΜΕ θα το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Όπως καλά γνωρίζουν και ποιοι διαχειρίζονται το site, όχι για κανένα άλλο λόγο ,αλλά επειδή κατ΄επανάληψη υπογράφουμε αυτά που γράφουμε.
•Αν παρόλα αυτά περιλαμβάνει και το Onalert στην επιθετική απάντησή του, ίσως να πρέπει να ξαναδιαβάσει τα όσα γράψαμε,για να διαπιστώσει ότι το ύφος της γραφής ήταν περισσότερο διερευνητικό. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο τίτλο για τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας αναρωτιόμαστε:”Είναι δυνατόν;”
•Τα κόστη λειτουργίας της κυβέρνησης να μας συγχωρέσει ο κ.Πάγκαλος αλλά δεν έχουμε καμία υποχρέωση να τα συγκρίνουμε με την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ. Δεν είμαστε η “Εξόρμηση” για να θυμηθούμε το κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ.
Είμαστε υποχρεωμένοι να τα συγκρίνουμε με τις απάνθρωπες περικοπές τις οποίες έχουν υποστεί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι τους τελευταίους 18 μήνες. Αυτοί οι ίδιοι που “μαύρισαν” τη ΝΔ δίνοντάς της το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές,δίνοντας ταυτόχρονα μια τεράστια διαφορά νίκης στο ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς οι συγκρίσεις με τη περίοδο της ΝΔ δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Κρίθηκε και όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις συνεχίζει να κρίνεται αυστηρά. Το ΠΑΣΟΚ κυβερνά τώρα.
•Το ότι το ποσό των 46.000 ευρώ αποτελεί προϋπολογισμό για τη χρήση κινητών δεν αποτελεί δικαιολογία. Μπορεί πολύ εύκολα να μας κατηγορήσει για “λαϊκισμό” ο κ.Πάγκαλος, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή τη περίοδο το ποσό είναι υπερβολικό. Αυτή είναι η άποψή μας και την λέμε.
•Για τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της Συγγρού, δεν έχουμε άποψη,γιατί δεν έχουμε -ευτυχώς- καμία σχέση ,ούτε με τη Συγγρού,ούτε με την Ιπποκράτους. Ας τα βρει ο κ.Πάγκαλος με τους πολιτικούς του αντιπάλους,αλλά δεν μπορεί κάθε δημοσίευμα που έχει έστω και υποψία κριτικής για τη κυβέρνηση να αποδίδεται σε σκοτεινά κέντρα προπαγάνδας.

•Και τέλος είναι αλήθεια ότι δεν είναι μόνο το θέμα των κινητών τηλεφώνων της αντιπροεδρίας. Εδώ ζούμε το παράλογο ο επικεφαλής του ΔΝΤ να ταξιδεύει με πτήση της γραμμής -και να…συλλαμβάνεται- και ο υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ, να πετάει με τα VIP αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας για να πάει να συναντήσει τον Στρος Κάν!
•Θα είχε φυσικά ενδιαφέρον να μας εξηγήσει ο κ.Πάγκαλος τι ακριβώς αφορά η δαπάνη των 162.000 ευρώ του δεύτερου εγγράφου που δημοσιεύσαμε. Γιατί καλή είναι η διαφάνεια ,αλλά έχει νόημα τα κυβερνητικά έγγραφα να τα κατανοούν και οι πολίτες και όχι μόνο οι κυβερνώντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου