ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

4ημερο ακυβερνησίας – Βήμα, βήμα οι εξελίξεις









Ουσιαστικά από χθες το μεσημέρι και παρά τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου ότι παραμένει στον πρωθυπουργικό θώκο η χώρα βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη πολιτική ρευστότητα αλλά και..
ακυβέρνητη υπό την έννοια ότι οι εξελίξεις επιβάλουν τις κινήσεις του Πρωθυπουργού και όχι το αντίστροφο...Έτσι μετά το ναυάγιο οποιασδήποτε συνεννόησης τόσο με τη Ν.Δ. όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα επιβλήθηκε η μόνη κίνηση εκτόνωσης που έχει στα χέρια του ένας Πρωθυπουργός, ο ανασχηματισμός.
Αυτός αναμένεται σήμερα, υπό την προϋπόθεση ο Πρωθυπουργός να ακούσει το “ναι” από τα πολιτικά και μη πρόσωπα από τα οποία θα ζητήσει να αναλάβουν τα υπουργεία. Λέγεται μάλιστα ότι ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός και έτσι τα “ναι” θα πρέπει να είναι πολλά την ώρα που εντός κοινοβουλευτικής ομάδας είναι πολλά τα “όχι” στα όσα καλούνται οι βουλευτές να υποστηρίξουν, πόσο μάλλον να τα επιβάλλουν από κυβερνητική θέση.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να πουν το “ναι” εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα τα οποία θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα βέλη των πολιτικών εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ στα όσα θα κληθούν να αποφασίσουν...
Γιατί αλλάζει η κυβέρνηση; Για εκτόνωση; Κάποιοι λένε ότι το σχήμα θα είναι και προεκλογικό.
Όπως και να 'χει με δεδομένο σήμερα τον ανασχηματισμό και αύριο την ορκωμοσία μιλάμε για ένα ακόμη 24ωρο ακυβερνησίας.
Ας υποθέσουμε ταυτόχρονα ότι οι νέοι υπουργοί έρχονται σαν έτοιμοι από παλιά, σηκώνουν μανίκια και ξεκινούν δουλειά.
Ποια δουλειά; Αυτή που θα πρέπει πρώτα απ' όλα να γίνει νόμος. Πότε; Την Κυριακή το βράδυ, όπου παραμένει αβέβαιο αν η κυβέρνηση θα περάσει το σχέδιο και θα λάβει την έμμεση ψήφο εμπιστοσύνης.
Κάπως έτσι γυρνάμε ξανά στο χθες, στο ίδιο αδιέξοδο και πάλι απ' την αρχή... με το ενδεχόμενο η χώρα να μένει επί της ουσίας ακυβέρνητη, το χρηματιστήριο κάτω απ' τις 1.250 μονάδες, τα spreads στις 1.564 και τα cds μια ανάσα απ' τις 2.000...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου