ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Πέρνα δίπλα από την μπάρα - Πώς θα γλιτώσετε μέχρι 9,20 ευρώ στα διόδια...









Λίγη περισσότερη υπομονή και ψυχραιμία, χρόνο και απόφαση είναι τα συστατικά που χρειάζεται ένας οδηγός προκειμένου να μειώσει στο μισό περίπου τη δαπάνη λόγω καταβολής τελών διοδίων στο ταξίδι από τη..
Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα και το αντίστροφο.Τα υψηλά -έως δυσβάσταχτα- τέλη των διοδίων (σύνολο 20,80 ευρώ Αθήνα - Θεσσαλονίκη) οδηγούν ολοένα και περισσότερους κατόχους Ι.Χ. και επαγγελματικών στους παρακαμπτήριους των σταθμών διοδίων. 
Το ταξίδι Θεσσαλονίκη - Αθήνα είναι κλασική περίπτωση υπέρογκης δαπάνης όσον αφορά τα τέλη διοδίων. Ξεκινώντας από Θεσσαλονίκη και έως ότου φτάσει στην πρωτεύουσα ο οδηγός θα σταματήσει 9 φορές σε σταθμούς διοδίων -καθυστερώντας έτσι σημαντικά, συναντώντας και ουρές οχημάτων- καταβάλλοντας 20,80 ευρώ συνολικά! 
Αντίθετα, αν επιλέξει εναλλακτικές διαδρομές και χωρίς αισθητή επιβάρυνση στην κατανάλωση καυσίμου (αφού οι ταχύτητες μειώνονται στις επαρχιακές οδούς), τότε γλιτώνει 9,20 ευρώ. 
Η εφημερίδα «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία» σε άρθρο που δημοσιεύει προτείνει παρακαμπτήριες οδούς για να μειώσετε τα έξοδα της μετακίνησης σας.
Πριν φτάσετε στα Μάλγαρα, βγείτε στην έξοδο προς Χαλάστρα. Στις 3 πρώτες διασταυρώσεις στρίψτε αριστερά. Μπείτε στο χωριό, αναζητήστε την πινακίδα για τα Νέα Μάλγαρα - άγνωστοι «πειράζουν» κατά καιρούς την πινακίδα, με αποτέλεσμα τα δύο χωριά, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, να θυμίζουν... πανηγύρι διερχόμενων τετράτροχων. 
Εκεί κατευθυνθείτε αριστερά για Μάλγαρα και συνεχίστε ως τα Κύμινα. Στην επόμενη διασταύρωση στρίψτε δεξιά και αμέσως αριστερά. Ακολουθεί η έξοδος για την εθνική οδό. 
Τα επόμενα και πιο τσουχτερά τέλη διοδίων (3,10 ευρώ) σας περιμένουν στη Λεπτοκαρυά. 
Ακολουθείστε την έξοδο προς Λιτόχωρο και ακολουθείστε τις πινακίδες για τη Σκοτίνα. Εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχει διασταύρωση, στην οποία ναι μεν στρίβουμε αριστερά, αλλά προσέχουμε να μην πάρουμε τον δρόμο για την παραλία. Αμέσως μετά την πρώτη αριστερή στροφή, στρίψτε δεξιά και συνεχίστε προς Σκοτίνα. 
Στα δύο ΣΤΟΠ σήματα που θα σταματήσετε, συνεχίστε όλο ευθεία, έως ότου συναντήσετε πινακίδες για Λάρισα, Αθήνα. Εκεί υπάρχει υπόγεια διάβαση, όπου θα πρέπει να κάνετε μια κίνηση τύπου αναστροφής (όχι πλήρη) προς τα δεξιά για να βγείτε ξανά στο ρεύμα για Αθήνα.
Τα διόδια του Πυργετού και του Ευαγγελισμού είναι απλές περιπτώσεις. Από τις εξόδους για Πυργετό και Ευαγγελισμό, αντίστοιχα, ακολουθείστε παράλληλα σχεδόν με την εθνική οδό τους παράδρομους, που εδώ ευτυχώς υπάρχουν. Στην πρώτη περίπτωση ο οδηγός θα βγει στη Ραψάνη ακριβώς μετά τα διόδια και στη δεύτερη θα ακολουθήσει μια μεγάλη ευθεία ως τα 4 φανάρια της Λάρισας και από κει στην εθνική οδό. 
1 Από Αθήνα βγαίνετε στην έξοδο των Μαλγάρων ακολουθείτε τον δρόμο για τα Κύμινα και μετά τον δρόμο για Θεσσαλονίκη και Σίνδο. Μόλις περάσετε τα δύο ΣΤΟΠ σήματα, θα βρείτε δύο φορές πινακίδες για Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη ο δρόμος για Θεσσαλονίκη πάει δεξιά και στη δεύτερη αριστερά.
2 Για τον Ευαγγελισμό, λίγο πριν φτάσετε στα διόδια, βγαίνετε στην έξοδο για Συκούριο ή στην έξοδο Λάρισα 1. Στον Πυργετό, ακριβώς πριν από τον σταθμό, στρίβετε δεξιά κάτω, ακολουθώντας τον παράδρομο. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις συνιστούμε ανεπιφύλακτα αναζήτηση βοήθειας σε σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων, για παράδειγμα. 




1 σχόλιο:

  1. ΕΤΣΙ ΠΕΡΝΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ;;;;
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΣΟ ΠΛΗΡΩΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΑΙΟ ΑΕ), ΓΡΕΒΕΝΑ...9,20...ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
    ΑΙΣΧΟΣ...ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ... ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή