ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ποια είναι τα 99 ακίνητα που θα αξιοποιηθούν









Λίστα 99 ακινήτων τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία επενδυτικών χαρτοφυλακίων ακινήτων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών στο Πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλασίου...
Τα ακίνητα αυτά κατηγοριοποιούνται ως εξής:
1. 39 χώροι γραφείων
Τα ακίνητα του Πίνακα 1 (βλέπε παρακάτω), τα οποία διαχειρίζονται από την ΚΕΔ, έχουν επιλεχθεί με βάση την υφιστάμενη χρήση τους από δημόσιους φορείς, σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:
1. Κτίρια σε μεγάλες αστικές περιοχές, όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
2. Ακίνητα που έχουν τη δυνατότητα πρόσθετων χρήσεων (π.χ. γραφεία) πέραν των υφιστάμενων από κυβερνητικούς φορείς.
3. Επιφάνεια κτιρίων.
4 Κτίρια με μεγάλη ωφέλιμη ζωή.
5. Κτίρια στα οποία το ΕΔ είναι ο αποκλειστικός χρήστης.
Το Δημόσιο προτίθεται να αξιοποιήσει τα ακίνητα αυτά συ
νθέτοντας χαρτοφυλάκιο και διαθέτοντας χρεόγραφα έναντι των ακινήτων αυτών σε ιδιώτες με τη μέθοδο της πώλησης και επαναμίσθωσης των ακινήτων (sale & leaseback). Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 4ο τρίμηνο του 2011.

-31 Ακίνητα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ)
Ο Πίνακας περιλαμβάνει τριάντα ένα (31) αναξιοποίητα ακίνητα με συνολική επιφάνεια 98 εκ. τ.μ. περίπου, τα οποία αποτελούν το αρχικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, με δυνατότητα αξιοποίησης σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η αναψυχή, η οικιστική ανάπτυξη, καθώς και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.
-18 ακίνητα διαχείρισης ΓΑΙΑΟΣΕ
Η ΓΑΙΑΟΣΕ αποτελεί θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ και είναι η διαχειρίστρια της ακίνητης περιουσίας του. Στον Πίνακα παρουσιάζεται ένα δείγμα δεκαοκτώ (18) επιλεγμένων ακινήτων από το σύνολο του χαρτοφυλακίου της που έχουν σημαντική προοπτική αξιοποίησης.
- Ελληνικό και Ακίνητα Διαχείρισης ΕΤΑ (11)
Το ΕΔ είναι ο αποκλειστικός μέτοχος της ΕΤΑ, η οποία διαχειρίζεται τουριστική δημόσια ακίνητη περιουσία. Στον Πίνακα παρουσιάζεται ένα δείγμα δέκα (10) επιλεγμένων ακινήτων, μεταξύ άλλων, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη δυνατότητα αξιοποίησης.Το Ελληνικό αποτελεί μια έκταση 5.500 στρεμμάτων, όπου ήταν εγκατεστημένος για 60 χρόνια, μέχρι το 2001.
Η έκταση βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά του κέντρου της Αθήνας, καταλαμβάνοντας μια εκτεταμένη παραλιακή περιοχή. Το ακίνητο βρίσκεται κοντά σε οικιστικές περιοχές υψηλής αξίας, το Golf Club της Γλυφάδας και την μαρίνα του Ελληνικού και ευνοείται από μια μακρά παραλιακή γραμμή. Στην περιοχή βρίσκεται μια σειρά από ολυμπιακές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και ένα εκθεσιακό κέντρο, ωστόσο το μεγαλύτερο τμήμα της επιφάνειάς της παραμένει αναξιοποίητο. Το Ελληνικό θεωρείται ως το μεγαλύτερο παραλιακό αστικό ακίνητο στην Ευρώπη.
Το Δημόσιο αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπτυξη της περιοχής του Ελληνικού μέσω αποκρατικοποίησης χρησιμοποιώντας fast-track διαδικασίες. Αναμένεται ότι οι σχετικές συναλλαγές, οι οποίες προσδοκάται να λάβουν χώρα μεταξύ 4ου τριμήνου του 2011-4ου τριμήνου του 2012, θα περιλαμβάνουν διακρατικές συμφωνίες ή/και συμφωνίες με ιδιώτες μέσω διαγωνισμών.


Ποιό αναλυτικά ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου