ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Νέα ονόματα για τα "στημένα" σήμερα-Εμπλέκεται “μεγάλο” όνομα προέδρου ΠΑΕ - Στον αέρα το πρωτάθλημα









Έφτασε άραγε η στιγμή να σπάσει το απόστημα που χρόνια τώρα έχει μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, οδηγώντας το στην παρακμή; Για πρώτη, ίσως, φορά, υπάρχει τουλάχιστον ελπίδα...
Τη δίνει η επιχείρηση μαμούθ Εισαγγελίας, Αστυνομίας και ΣΔΟΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης και έχει ήδη οδηγήσει στη σύλληψη 10 ατόμων για την υπόθεση με τα 41 στημένα παιχνίδια.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και συνεχείς, με την έρευνα να μη σταματά ούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναμένονται ακόμη 4,5 συλλήψεις.
Το νήμα ξεκίνησε να ξετυλίγει η Ουέφα και συνέχισε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, η οποία και ζήτησε τις εφόδους -στο πλαίσιο γιγάντιας επιχείρησης- στα σπίτια και τα γραφεία των εμπλεκομένων στην υπόθεση των στημένων αγώνων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Και εκεί, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν... λαβράκια!Συνολικά από τις 15 προσαγωγές οι 10 μετατράπηκαν, μέχρι τώρα, σε  συλλήψεις. Σχετικά με τους 10 που συνελήφθησαν, όπως διαρρέεται, οι τρεις είναι γνωστοί παράγοντες, ηχηρά ονόματα στον χώρο του ποδοσφαίρου, ένας προπονητής, ένας διαιτητής, ένας μάνατζερ και τρεις που έχουν σχέση με το παράνομο στοίχημα. Η 10η σύλληψη είναι αυτή ενός πρώην γνωστού μπράβου.
Όπως, επίσης, έχει διαρρεύσει τα τρία αδικήματα για τα οποία πιθανώς να ασκηθούν διώξεις είναι η στοιχηματική απάτη, το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι 10 θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα την Πέμπτη το πρωί με το πλέον βαρύ κατηγορητήριο.


Μένει κανείς άφωνος όταν διαβάσει τι βρήκαν οι αστυνομικοί στα σπίτια και στους χώρους εργασίας των συλληφθέντων. Οι έρευνες έγιναν παρουσία εισαγγελικών λειτουργών και έφεραν στο φως:


Δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
Μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
Μεγάλο αριθμό κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά
Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών
Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ


Παράλληλα έγινε γνωστό πως θα απαγγελθούν κατηγορίες σε τουλάχιστον 70 άτομα, κάποιοι εξ αυτών είναι ποδοσφαιριστές, διαιτητές, άνθρωποι μπλεγμένοι με το παράνομο στοίχημα, ακόμα και πρόεδροι ΠΑΕ. Οι συγκεκριμένοι δεν συνελλήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.


Η αστυνομία για να φτάσει στον εντοπισμό αυτών των ατόμων χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεση της. Υπήρχε συνδρομή των ανδρών της ΕΥΠ, ενώ μετά από απόφαση του εισαγγελέα παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα των υπόπτων. Σε μια από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, ακούγεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ να συνομιλεί με έναν από τους συλληφθέντες, επίσης μεγαλοπαράγοντα ομάδας της Superleague, για το "στήσιμο" αγώνων.
Μια ακόμη περίεργη συνομιλία έχει καταγράψει ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ. Γνωστός καλαθοσφαιριστής εμφανίζεται να μιλά με παράγοντα ομάδας της Superleague και να συζητούν για... χάπια.
Επίσης, λόγω του γεγονότος πως αρκετοί από τους εμπλεκόμενους φέρονται να έχουν κερδίσει τεράστια ποσά από το στοίχημα στο ίντερνετ οι ελληνικές αρχές έχουν κατεθέσει αίτημα δικαστικής συνδρομής σε 8 χώρες για να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.
Πληροφορίες από την Εισαγγελία αναφέρουν ότι διώξεις θα ασκηθούν και εις βάρος ακόμη 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων μια γυναία, που φέρονται να έγιναν πλουσιότεροι από 10.000 έως 90.000 ευρώ από παράνομο στοιχηματισμό.


Σε παράλληλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ελέγχονται για το αν συμμετείχαν ή για το αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες 4 διαιτητές της Superleague, αντιπρόεδροι και πρώην πρόεδροι ΠΑΕ αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στα “στημένα”.
Όλα δείχνουν πως το "ματς" μόλις ξεκίνησε. Πολλά θα βγουν στη φόρα τις επόμενες μέρες ή ακόμη και ώρες...




Νewsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου