ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

“Κώστα, καλωσόρισες σπίτι σου”…







Μια αντίστοιχη, παραφρασμένη φυσικά αποστροφή, από το βήμα ενός Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, πριν από περίπου 10 χρόνια, είχε σταθεί αφορμή για την επανασυγκόλληση της..
συντηρητικής παράταξης.
Ο Κώστας Καραμανλής, με το «Γιώργο, καλωσόρισες σπίτι σου», έκλεινε ένα βαθύ πολιτικό μέτωπο με τον Γιώργο Σουφλιά, και ουσιαστικά άνοιγε πανιά για την τελική έφοδο προς την εξουσία, απέναντι στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, που έμοιαζε κουρασμένο και σε διαδικασία αναζήτησης διαδόχου.
Σήμερα, σε άλλες εποχές, άλλες πολιτικές συνθήκες και με άλλους όρους, φαίνεται ότι ένα αντίστοιχο καλωσόρισμα προετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου για τον Κώστα Λαλιώτη, στην τελική ευθεία για τις εκλογές, που πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.
Μετά τον ανασχηματισμό του «μεγάλου συμβιβασμού», που ενεργοποίησε όλες τις «φυλές» του ΠΑΣΟΚ, και στο περιθώριο του αέρα αισιοδοξίας που προσδίδει η πρωταγωνιστική ενεργοποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο Καστρί, και όχι τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εδρεύουν οι «νέο-παπανδρεϊκοί», έχουν αρχίζει να θυμούνται μια… προαιώνια αλήθεια: Εκλογές χωρίς τον Λαλιώτη δεν γίνονται. Και όταν γίνονται, συνήθως χάνονται.
Αυτή την περίοδο, το άλλοτε «θείο βρέφος», ο κατά πολλούς φυσικός κληρονόμος του παπανδρεϊσμού, βρίσκεται στην προεδρία του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου». Δεν έχει σταματήσει όμως να ενδιαφέρεται για το Κίνημα του οποίου υπήρξε για δεκαετίες ο «εγκεφαλικός νους».
Συνομιλεί με το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, και δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από τις ιδεολογικές αρχές και τις κοινωνικές ρίζες του.
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία ωστόσο, που κανείς δεν περισσεύει για το ΠΑΣΟΚ σε μια οριακή μάχη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι έχουν αποκτήσει δημοσκοπικό και ψυχολογικό προβάδισμα, η παρουσία του Κώστα Λαλιώτη θεωρείται απαραίτητη.
Η εικόνα άλλωστε που δίνει σήμερα η Κυβέρνηση, είναι εκείνη της επιστράτευσης του «όλου ΠΑΣΟΚ». Και αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του «μέλλοντός μας», που θα έλεγε και ο Κώστας Λαλιώτης. Γι’ αυτό και επίκειται πρωτοβουλία πρόσκλησης… στα όπλα.




ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου