ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ξέρουν αλλά δεν θέλουν, η καρέκλα είναι γλυκειά...









Ο ανασχηματισμός θα είναι σχεδόν σαρωτικός και θεωρείται πως ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν θα παραμείνει στη θέση του υπουργείου Οικονομικών. Το ναυάγιο της δημιουργίας Οικουμενικής κυβέρνησης..
δίνει τη θέση του σε έναν ανασχηματισμό, ο οποίος θα πρέπει να είναι σαρωτικός και με δομικές αλλαγές, προκειμένου να πάρει η κυβέρνηση μία “ανάσα” και να καταφέρει να προωθήσει το νέο σκηνικό που δημιουργείται.
Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Παπανδρέου θα πάει σε έναν ανασχηματισμό που στην ουσία θα αποτελεί μία ομάδα κρούσης, μία ομάδα δηλαδή υπουργών κομμάντο, που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο κυβερνητικό έργο, μέσα σε ένα άκρως επιθετικό κοινωνικό σκηνικό αλλά και ευρωπαϊκό και με τις αγορές να μας περιμένουν στην γωνία.
Σίγουρο θεωρείται πως ο ανασχηματισμός θα είναι σχετικά σαρωτικός και θα αποτελείται από ένα μικρότερο και πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, ίσως δημιουργηθούν δύο με τρία νέα υπουργεία, τα οποία ωστόσο δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα αρμοδιοτήτων, ενώ είναι πιθανό να δημιουργηθεί και υπουργείο Προϋπολογισμού κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Επίσης, σίγουρο είναι πως με το νέο ανασχηματισμό θα υπάρξει “σφαγή” υφυπουργών, ενώ σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η χρησιμοποίηση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων ή τεχνοκρατών.


Το μεγάλο ερώτημα είναι για το πιο κρίσιμο υπουργείο εκείνο των Οικονομικών, όπου η παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου πρέπει να θεωρείται μάλλον αβέβαιη. Στα πρόσωπα που ακούγονται είναι το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου που αποτελεί επιλογή ευρωπαϊκού βεληνεκούς, ενώ εάν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να “καλμάρει” το εσωτερικό του κόμματος ίσως προχωρήσει σε μία λύση είτε στο πρόσωπο του κ. Λοβέρδου είτε του κ. Βενιζέλου.
Ερώτημα είναι εάν θα παραμείνει στη θέση του ο κ. Πάγκαλος, ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρη ότι η θέση της αντιπροεδρίας θα παραμείνει, αλλά κανείς δεν ξέρει εάν θα είναι με τον κ. Πάγκαλο.
Οι ίδιες πληροφορίες του NewsΙt αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θα θελήσει να δώσει μεγάλο βάρος και στο επικοινωνιακό κομμάτι της κυβέρνησης και για το λόγο αυτό ακούγεται το όνομα του Δημήτρη Ρέππα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό εάν αυτό σημαίνει και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου