ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τι κάνει σήμερα ο Θωμάς Μαύρος;

Ο επιχειρηματίας που αποθέωναν οι οπαδοί του στα γήπεδα






«Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο θεός». Με το σύνθημα αυτό οι οπαδοί της ΑΕΚ αποθέωναν το Θωμά Μαύρο κάθε φορά που εκείνος «έσκιζε» τα δίχτυα των αντίπαλων ομάδων...

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής άρχισε την καριέρα του στον Πανιώνιο σε ηλικία 16 ετών, το 1970 και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κέρδισε την πρώτη του διάκριση ως ο νεότερος παίκτης της μεγάλης κατηγορίας που σκόραρε για πρώτη φορά. 
Πώς όμως λάτρεψε τη στρογγυλή θεά; Όταν ήταν μόλις 5 ετών, ο πατέρας του, ο Μιχάλης, τον έβαζε με τον αδερφό του στην αυλή της μονοκατοικίας τους κάθε πρωί, από τις 7 μέχρι τις 9, και τους μάθαινε μπάλα. Ο πατέρας του δεν ήταν ποδοσφαιριστής. Απλώς, λάτρευε το ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν και ο λόγος που του έμαθε τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο. Έτσι κάθε Κυριακή πήγαιναν μαζί στο γήπεδο. Μία φορά μόνο δεν πήγε μαζί του και ο νεαρός τότε σε ηλικία παίκτης πήγε μόνος του να δει τον Πανιώνιο. Εκεί τον είδαν, αναγνώρισαν το ταλέντο του και σιγά σιγά άρχισαν να τον ενσωματώνουν στην ομάδα.
Το 1975, ο αείμνηστος τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Λουκάς Μπάρλος, προσπάθησε να τον πάρει από τη Νέα Σμύρνη και να τον φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά ο παίκτης είχε μόλις ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε για να παίξει με τα χρώματα των κιτρινόμαυρων. Από τότε κέρδισε πρωταθλήματα και κύπελλα και έκανε μέχρι και τις ξένες ομάδες να τον διεκδικούν χωρίς εκείνος όμως, λόγω της οικογένειάς του, να θέλει να φύγει από την Ελλάδα. 
 
Δεν είναι τυχαίο ότι κλήθηκε στη Μεικτή Ευρώπης στις 18/8/81 και στις 22/6/84 στη Μεικτή Κόσμου στη Νέα Υόρκη. Το 1979 κατέκτησε το ασημένιο παπούτσι στην ευρωπαϊκή κατάταξη των σκόρερ με 31 τέρματα και οδήγησε την ΑΕΚ στο 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. 
Το 1988 ο Θωμάς Μαύρος επέστρεψε στον Πανιώνιο και έκλεισε την καριέρα του εκεί τρία χρόνια αργότερα. 
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει ανοίξει το δικό του καφέ μπαρ στη μαρίνα Αλίμου. Ο κ. Μαύρος αναφέρει στο newsbeast.gr ότι το μαγαζί έγινε μετά από πρόταση κάποιου φίλου του. 
Πηγαίνει κάθε μέρα σε αυτό. Μιλά με τους θαμώνες της καφετέριάς του και στον ελεύθερό του χρόνο αθλείται. Παρακολουθεί ποδόσφαιρο και όταν βρίσκει χρόνο πηγαίνει και στο γήπεδο. Έχει διατηρήσει επαφές με παλιούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι πηγαίνουν και στο μαγαζί του αλλά δεν θέλει να αναφέρει με ποιους κάνει παρέα.
Αισθάνεται υπερήφανος όταν οι πελάτες του, του θυμίζουν στιγμές της ποδοσφαιρικής του πορείας. Όμως, είναι ακόμη πιο υπερήφανος που χαίρεται τις στιγμές με την οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου