Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Καταγγελία ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας ΓρεβενώνΗ ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης Νομού Γρεβενών εκφράζει την αγωνία της και την απορία για την παρατεταμένη απραγία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ) σχετικά με τις ενέργειες που..
πρέπει να γίνουν μετά την συγχώνευση των σχολείων, Γυμνασίων Κιβωτού και Β΄ Γυμνασίου, όπως ο νόμος ορίζει με τα προεδρικά διατάγματα ΠΔ 50/96 και ΠΔ 100/97 και τις διευκρινιστικές εντολές του Υπ. Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με ΑΔΑ 4ΑΘΑ9-Υ1 και 4ΑΘΞ9-ΠΤ.
Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα
α) Ποιούς εξυπηρετεί η απραγία αυτή;
β) Υπάρχουν έννομα συμφέροντα;
γ) Είναι δικαιολογημένες οι αναβολές των προηγούμενων ΠΥΣΔΕ για να λάβουν διευκρινιστικές εντολές πάνω στο θέμα, από το Υπουργείο;
Εδώ σημειωτέων όσες φορές αιτήθηκαν ερωτήματα στο Υπουργείο  η απάντηση ήταν "Εφαρμόστε τα παραπάνω σχετικά έγγραφα και προεδρικά διατάγματα".
Γιατί λοιπόν συνεχίζει η απραγία αυτή;
Καλούμε την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, την ΟΛΜΕ και το Υπουργείο  Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να λάβουν υπόψη τους την  σοβαρότητα της κατάστασης έτσι ώστε να προβούν με τις ενέργειές τους στην άμεση λύση του προβλήματος.
 Εξάλλου ο νόμος είναι σαφής, δεν επιδέχεται άλλη ερμηνεία και η καταπάτησή του είναι ποινικό αδίκημα.
Η ΔΑΚΕ στο πλαίσιο της νομιμότητας θα σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών και θα δώσει τη μάχη μαζί τους για να διασφαλίσει το δίκαιο των συναδέλφων.

ΔΑΚΕ Β/θμιας  Εκπαίδευσης   Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου