ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΕ: Η Κυβέρνηση κλείνει τα ολοήμερα σχολεία...









Το Υπουργείο Παιδείας κλείνει τη συντριπτική πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων (παλαιού τύπου) που είναι μικρότερα από 6θέσια καθώς και όλα τα τμήματα που δεν έχουν 15 μαθητές και άνω. Στα ολοήμερα σχολεία φοιτούσαν πάνω από...
140.000 μαθητές, για τη λειτουργία τους δούλευαν περίπου 4.000 δάσκαλοι και 7.000 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.
Η απόφαση αυτή συνιστά νέα επίθεση στη ζωή της λαϊκής οικογένειας, ανοίγει το δρόμο στην άμεση περικοπή θέσεων εργασίας, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
Και το μέτρο αυτό αποδεικνύει τι σημαίνει «Νέο Σχολείο»:«σχολείο ΑΕ», σχολείο διαφοροποιημένο, σχολείο με απλήρωτους, ελαστικά εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα εκπαιδευτικούς.
Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στην πολιτική αυτονομίας της «σχολικής μονάδας» και των γενικότερων αναδιαρθρώσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα: Κενά και τοποθετήσεις ανά συγκεκριμένο σχολείο. Σχολεία αποκεντρωμένα με διαφορετικό αναλυτικό πρόγραμμα και διαφορετικό προσωπικό που θα το υλοποιεί κάθε χρονιά. Περιορισμός των προσλήψεων, αύξηση του ωραρίου εργασίας, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων είναι κομμάτια του ίδιου «παζλ».
Οι εξελίξεις φέρνουν στην επιφάνεια εκ των πραγμάτων ως μοναδική εναλλακτική λύση το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, που θα ολοκληρώνει τη διαπαιδαγωγητική εργασία του, χωρίς να χρειάζεται κανένα φροντιστήριο μέσα ή έξω από αυτό, γιατί θα παρέχει όλα τα εφόδια για το μέλλον. Από τη θέση του σχολείου ολοκληρωμένης διαπαιδαγωγητικής εργασίας με ενιαία συγκροτημένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε ηλικίας, αντιπαλεύουμε το ολοήμερο ανταποδοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, που με το ασυνάρτητο δεύτερο πρόγραμμά του  μετατρέπεται σε  χώρο στάθμευσης των παιδιών, απ’ όπου οι γονείς τα παραλαμβάνουν σωματικά και πνευματικά εξοντωμένα, αντί για περισσότερο μορφωμένα.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ!
Αγώνας μαζί με όλο το λαό κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ-πλουτοκρατίας που τσακίζει κάθε λαϊκό δικαίωμα και μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
ü  Να μην κλείσει κανένα σχολείο! Καμιά απόλυση! Καμιά συζήτηση για χάσιμο οργανικών θέσεων. Κάθε εκπαιδευτικός να έχει οργανική θέση!
ü  Στα ολοήμερα τμήματα να εξασφαλιστούν:1) Πλήρης σίτιση όλων των μαθητών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία, 2)Χώροι κατάλληλοι για την ξεκούραση και το παιχνίδι των μαθητών, 3)15 μαθητές/τμήμα κι ένας δάσκαλος να τα βοηθά στην προετοιμασία της μελέτης για την επόμενη μέρα.
ü  Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ü  Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και Ενιαίο Δωδεκάχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.
Καμμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου