ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Οι Αγανακτισμένοι φέρνουν ανασχηματισμό ή εκλογές; - Την Κυριακή ΟΛΟΙ στις πλατείες...









Πολλοί είναι αυτοί που θα θυμηθούν το ... “φωνή λαού”. Είναι πάντως γνωστό ότι το λεγόμενο “πολιτικό κόστος” πάντα το μετρούσαν τα κόμματα το πιστοποιεί η φράση όλων: “δεν υπολογίζουμε..
το πολιτικό κόστος”. Τώρα υπάρχει ένας ακόμη λόγος. Το διαρκώς διογκούμενο κύμα αγανακτισμένων. Τα 10.000 like στη σελίδα στο facebook έγιναν 80.000 κόσμος στο Σύνταγμα την 4η ημέρα.


Ειδικά η φράση “ακομμάτιστοι” τρομάζει το σύστημα.
Εδώ και καιρό, άλλοι όχι οι Αγανακτισμένοι, προπηλακίζουν πολιτικούς, πρώτο θύμα ο Κ. Χατζηδάκης και στη συνέχεια τα στελέχη της κυβέρνησης.... Τις τελευταίες μέρες απέκλεισαν τη Βουλή, ανάγκασαν βουλευτές να φύγουν με καϊκι από το εστιατόριο της Κέρκυρας ...
Εσχάτως οι βουλευτές, κυβερνητικοί και μη, επίτηδες συγχέουν τους συμμετέχοντες στους προπηλακισμούς με τους Αγανακτισμένους για να “χτυπήσουν” το κίνημα.
Το σύστημα, λένε κάποιοι, έχει τρομάξει. Φαίνεται από τη συμπεριφορά εδώ και καιρό, ειδικά των κυβερνητικών βουλευτών.


“Πως θα πάμε στις περιφέρειές μας, τι θα πούμε στον κόσμο” οι συνήθεις φράσεις. “Δεν μπορούμε να βγούμε από τη Βουλή” η πιο πρόσφατη.
Κάπως έτσι πολλοί είναι εκείνοι που μπαίνουν (πρωτοφανές) στον πειρασμό να ... βγουν από το μαντρί. Αν όχι να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα, να ψηφίσουν “λευκό”.
Αρχικά η επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ήταν να υπογραφεί από 32, τελικά υπέγραψαν ακριβώς οι μισοί.
Κανείς πάντως δεν μπορεί να διασφαλίσει πως ο Γ. Παπανδρέου έχει τα μέσα να πείσει τους 16, τους 32 ή έστω 8 που δεν θέλουν να ψηφίσουν (είτε υπό το φόβο των Αγανακτισμένων, είτε από πραγματική επιλογή). Κάποιοι λένε ότι ο
Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει εκλογές, τουλάχιστον όχι με δική του πρωτοβουλία, αλλά οι ίδιοι με νόημα θυμίζουν ότι έχει βάλει... πλαφόν στην αυτοδυναμία της κυβέρνησης στους 153 βουλευτές.


Αν τα νέα μέτρα δεν πιάσουν σε ψήφους αυτό το όριο τίθεται θέμα (εκ των πραγμάτων). Αν δεν πιάσει καν το όριο των 151 οι εκλογές είναι δεδομένες.
Κάπως έτσι πολλοί μιλούν για βέβαιο ανασχηματισμό με τη συμμετοχή μη πολιτικών προσώπων και τεχνοκρατών ή προσώπων που είναι κοινώς αποδεκτά.
Η κίνηση (ή η πληροφορία) του ανασχηματισμού με απειλή για εκλογές (τρίτη φορά από την αρχή της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) αποτελεί πάγια πλέον τακτική πριν την ψήφιση νομοσχεδίου.
Σκοπός να οδηγηθούν οι βουλευτές στο γνωστό... μαντρί.
Η κοινωνία;
Είναι αρκετός ο ανασχηματισμός για την κοινωνία;
Μάλλον η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή όπου πολλοί προδικάζουν πρωτοφανή συμμετοχή στις πλατείες.

Παναγιώτης Θεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου