ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

''Τρελλό'' φορτηγό ο προϋπολογισμός – Κόβουν επενδύσεις για να κλείσουν τρύπες









Τα αποτελέσματα από το διαλυμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και από το τρύπιο φράγμα στις δημόσιες δαπάνες φέρνουν νέα φορομπηχτικά μέτρα πριν καν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο. Η μαύρη τρύπα..
του προϋπολογισμού, που μεγαλώνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, δεν καμουφλάρεται ούτε από τις λογιστικές αλχημείες που κάνουν, κόβοντας ''μαχαίρι'' τις Δημόσιες επενδύσεις με αποτέλεσμα βέβαια το στραγγαλισμό της αγοράς.
Μόλις μέσα στους πρώτους 5 μήνες του 2011 ξέφυγε κατά 3,2 δις ευρώ ο τακτικός προϋπολογισμός και εδώ πρέπει να προσθέσουμε και άλλα 6 δις ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες.Άρα χωρίς δεύτερη κουβέντα πρέπει να πάρουν και άλλα μέτρα ενώ ακόμη δεν έχει πέσει τζίφρα στο νομοσχέδιο των 28 δις ευρώ.
Προσέξτε τώρα πως, αδιαφορώντας για την ασφυξία στην αγορά, τσεκουρώνουν τις Δημόσιες Επενδύσεις για να μαζέψουν τα ασυμάζευτα στον προυπολογισμό.Ενώ λοιπόν τα χρήματα από τις Βρυξέλλες έρχονται με ρυθμούς που ξεπερνούν κάθε προσδοκία, μέσα σε 5 μήνες πήραμε 661 εκ. Ευρώ έναντι στόχου 434 εκ. Ευρώ, αντί να τα αξιοποιήσουνε για ανάπτυξη τα ρίχνουν για να καλύψουν τη τρύπα του Δημοσίου.
Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη.Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μπορεί επισήμως να λένε πως έχουν κόψει μόνο 700 εκ. ευρώ, στην πραγματικότητα όμως μέσα στους πρώτους 5 μήνες του 2011 λείπυν σχεδόν 1,8 δις ευρώ με τα οποία θα ανάσαινε κάπως η αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου