ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η ΕΛΜΕ Γρεβενών διαμαρτύρεται για την υποβάθμιση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών...











Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Γρεβενών καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει την επιλογή της Β’ ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια όλης της χώρας. Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είναι..
δυσεφάρμοστη και προκαλεί ποικίλα προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, σε περίοδο μάλιστα έντονης οικονομικής κρίσης και ανασφάλειας.
Ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα επιλογής δεύτερης γλώσσας, και συγκρούεται με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό μαθητών και γονέων.
Πέρα από αυτά, η συγκεκριμένη απόφαση δε συνάδει με τη διακηρυγμένη θέση «Πρώτα ο Μαθητής» ούτε βεβαίως προωθεί την εξαγγελία για σύνδεση της σχολικής διδασκαλίας με την πιστοποίηση της ξένης γλώσσας.
Η αντιπαιδαγωγική αυτή απόφαση οδηγεί σε σοβαρή υποβάθμιση την διδασκαλία των ξένων γλωσσών και σε εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επανεξετάσει το θέμα της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου