ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Δημοψήφισμα το φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές







Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τις μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις ανακοίνωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου..
εμπιστοσύνης. Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε τους τέσσερις άξονες εθνικής συνεννόησης που συνιστούν και τους λόγους για τους οποίους ζήτησε ανανέωση της κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνης, ενώ έστρεψε τα βέλη του και εναντίον της τρόικας για την άστοχη πρόβλεψη περί επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές το 2012.
"Ζήτησα την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου προς τη νέα κυβέρνηση γιατί η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Και τη ζητώ, όπως ζητώ και την εθνική συνεννόηση, στη βάση συγκεκριμένων βασικών επιλογών και παραδοχών", είπε ο κ. Παπανδρέου ξεκινώντας την ομιλία του για να αναλύσει στη συνέχεια τους άξονες της ζητούμενης συνεννόησης.
Λήξη της κηδεμονίας μέσα από τη διεθνή συνεργασία: Το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα που μας θέτει υπό ιδιότυπη κηδεμονία. Αν θέλουμε να μην δηλαδή σε αυτή την ιδιότυπη οικονομική εξάρτηση, ας συμφωνήσουμε ότι πρώτοι εμείς χρειάζεται να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. Και να συμφωνήσουμε ότι τα προβλήματά μας δεν πρόκειται να λυθούν με το να διώξουμε το ΔΝΤ, τους εταίρους μας ή την τρόικα.
Διαχείριση του χρέους: Ακόμα κι αν έχουμε μια επιτυχή έκβαση των νέων διαπραγματεύσεων, το ζήτημα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους δεν έχει τελειώσει. Η οργανωμένη αντιμετώπισή του χρέους σε συνεργασία με τους εταίρους μας είναι η δεύτερη βάση, πάνω στην οποία μπορεί και πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση και ψήφος εμπιστοσύνης. Και ρωτώ και γι΄ αυτό, αν συμφωνείτε με αυτή τη βασική μας επιλογή.
Δραστικές αλλαγές στο κράτος: Το χρέος και τα ελλείμματα είναι το σύμπτωμα της ασθένειας που βιώνουμε, όχι τα αίτια. Τα αίτια είναι πολύ βαθύτερα. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στις αιτίες, στις ρίζες του προβλήματος και αυτές να χτυπήσουμε; (...) έχουμε ένα πελατειακό, κοστοβόρο, υπέρογκο, συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό και αδιαφανές κράτος που κάθε άλλο παρά συνέβαλε στη βιώσιμη ανάπτυξη (...) Μπορούμε να εγγυηθούμε στον Ελληνικό λαό, ότι θα κάνουμε τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στη διάρθρωση της οικονομίας και αυτά να αποτελέσουν τον τρίτο και βασικό πυλώνα μιας νέας εθνικής συνεννόησης;
Δημοψήφισμα το φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές
Νέα διαπραγμάτευση: Ο κ. Παπανδρέου αφού χρέωσε (και) στην τρόικα την λανθασμένη εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα επανερχόταν στις αγορές το 2012 ("Αυτό φαίνεται ότι δεν είναι εφικτό, ήταν μια λάθος πρόβλεψη. Αλλά δεν ήταν δική μας, ήταν όλων των εταίρων μας και διεθνών Οργανισμών") αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση ως τον τέταρτο λόγο για τον οποίο ζητάει ανανέωση της στοσύνης: "Το γεγονός ότι χώρα μας δεν θα μπορέσει να δανειστεί το 2012 από τις αγορές, αποτελεί μια νέα, απρόβλεπτη επιπλοκή, μια απειλή για τη χώρα μας. Γι΄ αυτό, ξεκινήσαμε και πάλι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, για να βρούμε βιώσιμη λύση αυτή τη φορά. Ζητώ λοιπόν και εδώ ψήφο εμπιστοσύνης, για να μπορέσουμε με ισχυρή φωνή να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία, που θα προστατεύει την Ελλάδα από τις άγριες διαθέσεις των αγορών".
Δημοψήφισμα το φθινόπωρο
Ο Γ. Παπανδρέου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να πάει σε δημοψήφισμα λέγοντας: "Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, είναι ένα νέο Σύνταγμα, εύληπτο, κατανοητό στον κάθε πολίτη. Δεν θα περιορίσουμε την προσπάθειά μας σε μια τεχνητή αναθεώρηση. (...) Προτίθεμαι να δημιουργήσω μια Επιτροπή 20-25 προσωπικοτήτων που θα εκπροσωπούν ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, η οποία θα καταγράψει και επεξεργαστεί προτάσεις για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Από τη λειτουργία της Βουλής, τον αριθμό των βουλευτών, την ευθύνη των υπουργών, τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τη θητεία εκλεγμένων αξιωματούχων, το εκλογικό σύστημα, μέχρι τη δικαιοσύνη και πολλά άλλα ακόμη, τα οποία θα παραδοθούν στην κυβέρνηση, να τα επεξεργαστεί η αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και αμέσως μετά να πάμε σε δημοψήφισμα. Δηλαδή, το Φθινόπωρο, να πάμε σε δημοψήφισμα για τις μεγάλες αλλαγές σε αυτό τον τόπο. 
Σκληρή επίθεση κατά Σαμαρά
Στη δευτερολογία του και αφού είχε προηγηθεί η επίθεση του Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι τορπίλισε την συναίνεση και, ταυτόχρονα, μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα. "Θέλατε να σας κάνουμε τεμενάδες" είπε ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στους όρους που έθεσε ο Αντ. Σαμαράς κατά την διαπραγμάτευση της περασμένη Τετάρτης.
Μίλησε επίσης για αναξιόπιστες προτάσεις του προέδρου της ΝΔ τις οποίες δεν απορρίπτει η "προπαγάνδα" του ΠΑΣΟΚ αλλά οι ίδιοι οι ευρωπαίοι με τις δημόσιες δηλώσεις τους μετά τις συναντήσεις που είχε ο κ. Σαμαράς στην ΕΕ. "Μην βρίσκετε άλλοθι για να χαϊδεύετε αυτιά με κούφιες υποσχέσεις για ψηφοθηρικούς λόγους. Αυτή είναι η εθνική σας φανέλα. Μάλλον γυρίσατε ξεγυμνωμένος", συμπλήρωσε.
Απαντώντας στις αιχμές του κ Σαμαρά για το ναυάγιο της συναίνεσης, μίλησε για υπέρβαση προσωπική που έκανε όχι για να φυγομαχήσει ή να παραιτηθεί από οποιαδήποτε μάχη αλλά, όπως είπε "για να πω σε όλους ελάτε να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί για την Ελλάδα". "Η προσπάθεια μου δεν είχε να κάνει με οφίτσια ή γκάλοπ αλλά ήθελα να είμαστε μια φωνή και να δείξουμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε ως Έλληνες. Δυστυχώς, είχαμε αυτή την ιστορική ευκαιρία να αλλάξουμε πολλά, και αυτή τορπιλίστηκε εν τη γενέσει της", τόνισε ο πρωθυπουργός. 
Ταυτόχρονα μίλησε για διαρροές που έγιναν με ευθύνη του κ Σαμαρά οι οποίες κλόνισαν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ανδρών, αλλά απηύθυνε εκ νέου μήνυμα συνεννόησης: "Αναλαμβάνουμε πλήρως τις μεγάλες ευθύνες μας για τη χώρα. Αυτή η κυβερνητική παράταξη θα σηκώσει το βάρος των αλλαγών για να φτιάξουμε μια Ελλάδα καλύτερη. Όσοι πιστοί, είναι ανοιχτές οι αγκάλες".




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου