ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ένστολοι νονοί της νύχτας στο αυτόφωρο

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πουλούσαν προστασία σε καταστήματα της παραλιακής








Δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ βρέθηκαν στα χέρια... συναδέλφων τους, μετά από παρακολούθηση ενός χρόνου, για συμμετοχή σε οργανωμένο δίκτυο «μαφίας» της νύχτας.Οι δύο ανώτεροι αξιωματικοί..
είχαν δημιουργήσει, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ένα οργανωμένο δίκτυο που εκβίαζε μεγάλη μερίδα των καταστημάτων της παραλιακής, πουλώντας τους "προστασία". Οι συλληφθέντες απαιτούσαν από 1.000 έως 2.000 ευρώ το μήνα, ανά κατάστημα.
Πρόκειται για έναν αστυνομικό διευθυντή, που σήμερα υπηρετεί σε υπηρεσία του Αρχηγείου της Αστυνομίας, πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος των Νοτίων Προαστίων και το νυν διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας της ίδιας περιοχής, αστυνόμο Α'. Ο αστυνομικός διευθυντής είχε διατελέσει στο παρελθόν και στη φρουρά κορυφαίου πολιτικού.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και η σύζυγος του αστυνομικού διευθυντή, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, εισέπραττε τα χρήματα από τους καταστηματάρχες, όταν δεν μπορούσε να πάει ο άνδρας της, ενώ κατηγορείται και ένας αστυφύλακας.
Στην ίδια δικογραφία κατηγορούνται και 12 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για δωροδοκία, επειδή πλήρωναν "προστασία" στους αξιωματικούς, είτε γιατί λειτουργούσαν με την κάλυψή τους χωρίς άδεια, είτε γιατί είχαν άδεια, αλλά κατέβαλλαν χρήματα για να μην τους γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι.
Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας έπαιρνε χρήματα και από ιδιοκτήτες καντινών που "στάθμευαν" έξω από διάφορες αθλητικές ή συναυλιακές εκδηλώσεις. Ενώ κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι του, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκε μικροποσότητα χασίς.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για: "εγκληματική οργάνωση", "παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία", "εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση", "πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση πλημμελήματος", "κατοχή ναρκωτικών ουσιών", καθώς και για τις διατάξεις που αφορούν στην "πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες".
Η αστυνομία καλεί όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε για περιπτώσεις διαφθοράς ή χρηματισμού όλου του προσωπικού του δημόσιου τομέα, να επικοινωνεί ανώνυμα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στο 210 8779700.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου