ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μονόδρομος το Βατερλώ!







Μέχρι πριν λίγα λεπτά, αγνοούσα την ύπαρξη του φοβερού Ναπολέοντα Μαραβέγια (από pole position ξεκινάς με τέτοιο όνομα). Ξεφυλλίζοντας την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (5 Ιούνη) πέφτω πάνω στο ερώτημα που μου ´χε σφηνωθεί..
από το χθεσινό δελτίο των οκτώ. Καλά όλα αυτά... υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις;
Πριν ξεκινήσω την ανάγνωση, έριξα μια ματιά στο διαδίκτυο κι έμαθα ότι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν η είναι (τελικά παραμένει στη θέση του και συνεχίζει το έργο του ο πρόεδρος της Δ.Ε. ) Πρόεδρος της Διοικούσας...Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet (1995), από το 1999 μέχρι το 2004 Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας και από το 2004 Εθνικός Εκπρόσωπος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου Ανώτατων Γεωπονικών Μεσογειακών Σπουδών. Το 2001 τιμήθηκε με Παράσημο από τη Γαλλική Δημοκρατία.
Για κάτσε καλά λέω... εδώ μιλάμε για γερό βιογραφικό, κάτι θα ξέρει παραπάνω ο άνθρωπος (για να πω την αλήθεια ήταν κι αυτή η Έδρα Jean Monnet Ευρώπη βλέπεις), ας το διαβάσω το άρθρο.


Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις;
“Η ποικιλία των απόψεων παρουσιάζει ενδιαφέρον, αλλά μερικές φορές οι προτεινόμενες λύσεις είναι μάλλον ουτοπικές ή και καταστροφικές.


Μερικές φορές είναι ουτοπικές, τις άλλες φορές είναι καταστροφικές, η και τα δυό μαζί, η κάπως έτσι...
η έκδοση ευρωομολόγων.....φαίνεται στις σημερινές συνθήκες μια σοβαρή αλλά μάλλον ουτοπική πρόταση.
η έκδοση αναπτυξιακών ευρωομολόγων......μοιάζει μια εξαιρετική αλλά όχι ρεαλιστική ιδέα σήμερα.
Φαίνεται, μοιάζει, μάλλον, όχι ρεαλιστική. Αποφασιστικός ο καθηγητής!
η αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας......δείχνει περισσότερο να ανήκει στη σφαίρα του ονείρου


Δείχνει βλέπει μακρυά ο άνθρωπος!
περισσότερο αποτελεσματική, αλλά τώρα απραγματοποίητη, λύση είναι μια γενναία αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους με τη συναίνεση των δανειστών και την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Απραγματοποίητη, σου λέει, τώρα... μεθαύριο έχει ο θεός.


η δανειοδότηση της χώρας μας από την Ε.Ε. με χαμηλότοκο δάνειο για επαναγορά των υποτιμημένων ελληνικών ομολόγων μοιάζει να απομακρύνεται
Αφού απομακρύνεται δεν είναι ώρα να αρχίσουμε να την κυνηγάμε.


Η μοναδική λύση που φαίνεται σήμερα να έχει σοβαρές πιθανότητες εφαρμογής είναι η επιμήκυνση μέρους ή του συνόλου των δανείων μας..... αντιδρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ η Ε.Ε. θεωρεί ότι θα μπορούσε να συζητηθεί, εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει στο ακέραιο όλα όσα έχουν συζητηθεί στο μνημόνιο ή θα συμφωνηθούν τώρα, δηλαδή νέα αύξηση φορολογίας, νέα μείωση δημοσίων δαπανών με περικοπές μισθών και συντάξεων, αποκρατικοποιήσεις, συγχωνεύσεις οργανισμών, αξιοποίηση περιουσίας κ.λπ.


Το βλέπετε; Το 'πε καθαρά ο καθηγητής!
Η μοναδική εναλλακτική λύση είναι η μόνη λύση. Αυτή ντε, η μία, που μας λέει η Τρόικα και η κυβέρνηση. Δηλαδή δεν είναι ακριβώς λύση, αλλά θα μπορούσε να συζητηθεί, αν και μείς γίνουμε καλά παιδιά...


Ειδάλλως....... μπρρρρρρ! Ούτε να το σκέφτεσαι. Τάρταρα...
......... Ενώ η κοινωνική δυσαρέσκεια αρχίζει να αυξάνεται και να εκδηλώνεται με αυθόρμητους τρόπους, αρχίζουν να προβάλλονται επικίνδυνες λύσεις του οικονομικού προβλήματος της χώρας μας, όπως η μονομερής παύση πληρωμών των δανείων μας ή ακόμη και η επιστροφή στη δραχμή.
Παρά το προφανές καταστροφικό αποτέλεσμα αυτών των λύσεων, φαντάζουν ευχάριστες γιατί υπόσχονται να γλιτώσουν τους πολίτες από τη σημερινή εισοδηματική αφαίμαξη. Ταυτόχρονα ζωντανεύουν πατριωτικά αισθήματα μπροστά στον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής της χώρας μας από την τρόικα, πράγμα που δυστυχώς αποτελεί αναγκαίο κακό προκειμένου να συνεχισθεί η τροφοδότηση της χώρας με ευρωπαϊκά δάνεια..........
Κε Καθηγητά,
πρέπει να το παραδεχθώ! Η επιχειρηματολογία σας κατά των "προφανώς καταστροφικών λύσεων" ήταν το αποκορύφωμα του πονήματός σας. Άσε που μπορεί να ζωντανέψουν διάφορα πατριωτικά αισθήματα και να μη μπορεί να κοιμηθούμε το βράδυ (αλήθεια τι είναι αυτά;).
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μετά την ανάγνωση του άρθρου, ένοιωσα μια ηρεμία, μια πληρότητα και μια ευεξία, γιατί επιτέλους ήξερα!
Ξαναπάω στον υπολογιστή, για να δω το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, και το μάτι μου πέφτει σε μια ακόμη ιδιότητα του καθηγητή.
-Τυγχάνει επίσης μέλος του Δ.Σ της αστικής, μη κυβερνητικής, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης της κοινωνίας πολιτών - Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη (ΕΠΕΚΣΑ), η οποία, σύμφωνα με την Ιστοσελίδα της: “Ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την προώθηση της Κοινωνικής Συνοχής και Κοινωνικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις Βαλκανικές χώρες, τις χώρες της Μεσογείου και γενικότερα το κόσμο. Εμπνέεται από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, της ισότητας και της κοινωνικής ανάπτυξης όπως καταγράφονται σε βασικά κείμενα και οικουμενικές διακηρύξεις των λαών, των κυβερνήσεων, του ΟΗΕ. Οι δραστηριότητες της Εταιρείας αποβλέπουν στην επιστημονική τεκμηρίωση και πρακτική προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης ως βασικής διάστασης του σύγχρονου οικονομικού και κοινωνικού συστήματος. Η κοινωνική αλληλεγγύη ευνοεί την οικονομική αποτελεσματικότητα, εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, εγγυάται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συμβάλει καθοριστικά στην ευημερία των πολιτών και την προστασία του παγκόσμιου πολιτισμού.


Το πιάσατε έτσι; Είναι και το κείμενο που φυσάει. Ε, τόσοι καθηγητές μαζεμένοι. Και το αποτέλεσμα όμως.... Εδώ μιλάμε για μη κυβερνητική οργάνωση που προωθεί την Κοινωνική συνοχή και Ανάπτυξη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, στην Μεσόγειο και σε Ολόκληρο τον κόσμο άμα λάχει. Τσσσσ... πραγματικά φοβεροί τύποι! Και τώρα γιαυτό μας προτείνει την εναλλακτική του μνημονίου αισθάνεται υπεύθυνος ο άνθρωπος για την κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και τα ρέστα. Αμ πως!


Έλα που μου ´κατσε και η Έδρα Jean Monnet. Copy paste λοιπόν από τη σελίδα της Ε.Ε:
Έδρες Jean Monnet: Πρόκειται για θέσεις διδασκαλίας με εξειδίκευση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Οι κάτοχοι έδρας Jean Monnet διδάσκουν τουλάχιστον 90 ώρες ανά ακαδημαϊκό έτος στον τομέα των σπουδών Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (μέγιστο επιχορήγησης για 3 έτη: 45.000 €).
Είδατε που το ´πιασα απο την αρχή; Πραγματικά φοβερός ο καθηγητής. Και πάνω απ' όλα Ευρωπαίος.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά τελειώνοντας , ένοιωσα μια ηρεμία, μια πληρότητα και μια ευεξία, γιατί επιτέλους ήξερα!
Την απορία για το πως δεν έφτασε ακόμα πιο ψηλά η χώρα (από κει που είναι σήμερα) την αφήνω σε σας, αναγνώστες μου!


Με Τιμή
Γιώργος Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου