ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πολιτική κρίση στην κυβέρνηση






 Τις αλλαγές στην κυβέρνηση θα ανακοινώσει το βράδυ ο πρωθυπουργός, μετά την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ.Αυτό προκύπτει από όσα συζήτησαν με τον υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε συνάντησή τους στη Βουλή..
Ο κ. Χρυσοχοΐδης του διαμήνυσε τη στήριξη των κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης και ότι πρέπει να μείνει στη ηγεσία του κόμματος, ενώ ο πρωθυπουργός με την σειρά του του είπε: «θα πάμε σε Κοινοβουλευτική Ομάδα και το βράδυ θα ανακοινώσω τις αλλαγές στην κυβέρνηση.» 
Νωρίτερα, το μεσημέρι, δεκτό έγινε το αίτημα για την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ που έθεσε η κυρία Βάσω Παπανδρέου η οποία και θα συνεδριάσει στις 4.30 το απόγευμα  στην αίθουσα της Ολομελείας της Βουλής  σε ένα ιδιαιτέρως τεταμένο κλίμα.
Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν βουλευτές οι οποίοι έθεσαν εμμέσως ή αμέσως θέμα ηγεσίας αμφισβητώντας ουσιαστικά τον κ. Γ. Παπανδρέου, υπήρξαν όμως και άλλοι οι οποίοι τον υπερασπίστηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη ο πρωθυπουργός δεν θα παρουσιαστεί αμυντικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι ίδοι θεωρούσαν πιθανότερο να ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης.
Αλλά και οι βουλευτές που έθεσαν θέμα ηγεσίας δεν φαίνονται έτοιμοι να υποστηρίξουν μια διάδοχη λύση, οπότε αυτή τη στιγμή επικρατεί μεγάλη σύγχυση για το πως μπορεί να εξελιχθεί η συνεδρίαση.
Ακόμα, υπήρξε ένταση ανάμεσε σε ορισμένους από τους βουλευτές που υπέγραψαν το αίτημα για τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους δύο βουλευτές που παραιτήθηκαν.
Επιπλέον η δήλωση του κυρίου Δημήτρη  Λιτζέρη ότι υπάρχει έλλειμμα διακυβέρνησης προκάλεσε άλλους βουλευτές όπως τον κ. Γιάννη Αμοιρίδη ο οποίος όπως και άλλοι ζήτησαν από την κυρία Βάσω Παπανδρέου να αποσύρουν την υπογραφή τους από το αίτημα γιατί δε συμφωνούν με το περιεχόμενό του.
Η κυρία Βάσω Παπανδρέου τους διαβεβαίωσε ότι το αίτημα δεν έχει τέτοιο περιεχόμενο.  
Σύμφωνα με βουλευτές που δηλώνουν ότι υπέγραψαν το εν λόγω κείμενο, επρόκειτο για μια ολιγόλογη επιστολή η οποία δε έθετε τίποτα συγκεκριμένο αλλά ζητούσε  να συγκληθεί επειγόντως η Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, λόγω της κρισιμότητας της πολιτικής κατάστασης και προκειμένου να συζητηθούν τα πάντα. 
Την επείγουσα σύγκληση της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ ζητούσαν και  32 βουλευτές του κόμματος οι οποίοι υπέγραψαν το  σχετικό κείμενο που συνέταξε η κυρία Βάσω Παπανδρέου.

Η διαδικασίας της συλλογής υπογραφών δεν ολοκληρώθηκε,  ούτε το γραπτό αίτημα τελικώς κατατέθηκε καθώς νωρίτερα ο  γραμματατέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση.
Ο βουλευτής Αχαϊας κ. Κώστας Σπηλιόπουλος επισήμανε ότι «οι βουλευτές υπέγραψαν το αίτημα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης για την κρισιμότητα των στιγμών προκειμένου να σταματήσει το φυλλορρόημα της κοινβουλευτικής ομάδας από πολύ σημαντικά στελέχη που χρειάζεται η παράταξη και ο τόπος». Λίγο νωρίτερα εξάλλου η κυρία Παπανδρέου σε δηλώσεις της από τη Βουλή τόνιζε ότι οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα και ζήτησε την σύγκλιση της Κ.Ο. ώστε να συζητηθούν τα πάντα. Ερωτηθείσα εξάλλου εάν τίθεται θέμα ηγεσίας, απάντησε ότι «θα συζητήσουμε τα πάντα».
Την παραίτησή τους από βουλευτές υπέβαλαν σήμερα οι βουλευτές του ΠαΣοΚ, Κιλκίς κ. Γ. Φλωρίδης και Λαρίσης κ. Εκ. Νασιώκας.

Τη θέση του κ. Φλωρίδη στο Κοινοβούλιο καταλαμβάνει ο ιατρός Γιώργος Φραγκίδης και του Νασιώκα η κυρία Βάσω Αλεξανδρίδου.

«Το ότι παραιτούμαι από βουλευτής δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπω την πολιτική» δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος ο Γ. Φλωρίδης

Όπως είπε ο κ. Εκ. Νασιώκας «θέλω να απευθυνθώ από καρδιάς σε όλους και να πω ότι σήμερα θα υποβάλλω την παραίτησή μου στο προεδρείο της Βουλής από την βουλευτική έδρα», ενώ τόνισε ότι αυτό «είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο καθεστώς του πολιτικού συστήματος που χθες αυτογελοιοποιήθηκε για μια ακόμη φορά».

Ο βουλευτής Λαρίσης του ΠαΣοΚ και πρώην υφυπουργός Υγείας, τόνισε ότι «ενώ η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνο δρόμο και το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο, οι πολιτικές ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων συνεχίζουν να πορεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα». Είπε επίσης ότι θα επιστρέψει στην εκλογική περιφέρειά του και θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του: «Τιμώ την ψήφο τους, θα πάω στη Λάρισα και θα τους παραδώσω την έδρα», ανέφερε.
Αναφερθείς στην παραίτηση του κ. Νασιώκα ο παριστάμενος υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος είπε: «Επιλέξατε αυτό τον τρόπο. Σας τιμά. Η χώρα θα βρει το δρόμο της οπωσδήποτε. Δεν θα υπάρξει το παραμικρό κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Θα μείνουμε όρθιοι. Ο λαός μας κοιτάει. Καλή τύχη. Καλή πορεία. Και είμαι σίγουρος ότι θα ξαναβρεθούμε».


Η επιστολή Φλωρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου