ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Προικίζουν τον ΟΠΑΠ με άδειες για 35.000 φρουτάκια

Βενιζέλος: «Δεν έχουμε δεσμευθεί να πουλήσουμε τον Οργανισμό»










Προικίζει και με τις 35.000 άδειες παιγνιομηχανών η κυβέρνηση τον ΟΠΑΠ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αξία του ενόψει της πολιτικής ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού...
Ταυτόχρονα με την κίνηση αυτή αποσκοπεί να εισπράξει τα έσοδα που χρειάζεται για να πετύχει τον στόχο ύψους 1,3 δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο, τα οποία προβλέπονται από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (συμπεριλαμβανομένων της πώλησης των κρατικών λαχείων και της επέκτασης της σύμβασης εκμετάλλευσης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»). Με τροποποιήσεις που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δίνει μία και μόνο άδεια για τα 35.000 φρουτάκια στον ΟΠΑΠ, ο οποίος στη συνέχεια θα διαθέσει τα 18.500 σε τρίτους. Με βάση το αρχικό σχέδιο νόμου, ο Οργανισμός θα λάμβανε περίπου τις μισές άδειες και τις υπόλοιπες θα τις παραχωρούσε το υπουργείο Οικονομικών σε τρίτους.
Το αιτιολογικό του υπουργού, σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή, είναι ότι η διάσπαση των αδειών θα μπορούσε να θέσει σε αμφιβολία το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Ετσι ο Οργανισμός παίρνει το σύνολο των 35.000 παιχνιδομηχανών (VLTs), εκ των οποίων τις 16.500 θα τις αξιοποιήσει μέσω των υφιστάμενων πρακτορείων του. Μάλιστα έχει έρθει σε συμφωνία με τον ΟΔΙΕ, ώστε τα 50 πρακτορεία του τελευταίου να περιέλθουν στον ΟΠΑΠ.
Συνολικά, στα πρακτορεία ΟΠΑΠ και ΟΔΙΕ θα εγκατασταθούν 16.500 μηχανήματα, με καθένα πρακτορείο να διαθέτει το πολύ μέχρι τρία. Τα υπόλοιπα 18.500 ο ΟΠΑΠ θα τα παραχωρήσει έναντι ανταλλάγματος, με διεθνή διαγωνισμό, σε 4-10 ιδιωτικές εταιρείες που θα τελούν υπό τον έλεγχό του.Με τις αλλαγές αυτές, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «έχουμε ένα άλλο περιβάλλον που ενισχύει πάρα πολύ τον ΟΠΑΠ» και πρόσθεσε, αναφερόμενος στις μελλοντικές κινήσεις της κυβέρνησης, πως το Υπουργικό Συμβούλιο και η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα κάνουν την καλύτερη επιλογή για το δημόσιο συμφέρον.


Πρώτα να ενισχυθεί. «Δεν έχουμε δεσμευθεί να πουλήσουμε τον ΟΠΑΠ, δεσμευθήκαμε να έχουμε έσοδα για το δημόσιο χρέος από τον ΟΠΑΠ. Να ενισχυθεί ο ΟΠΑΠ και μετά να συζητήσουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο ποια θα είναι η καλύτερη αξιοποίησή του. Πρέπει να παρουσιάσουμε 1,7 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις ώς το τέλος Σεπτεμβρίου και 5 δισ. ώς τον Δεκέμβριο», είπε ο κ. Βενιζέλος συμπεριλαμβάνοντας στο ποσό αυτό και τα 390 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη εισπραχθεί από την πώληση του επιπλέον 10% του ΟΤΕ. «Αν δεν πετύχουμε τον στόχο, θα είμαστε αναξιόπιστοι. Ο ΟΠΑΠ είναι σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου και θέλουμε να το ενισχύσουμε», συμπλήρωσε ο υπουργός.Για το διαδικτυακό στοίχημα ανέφερε ότι θα οργανωθεί με άδειες, οι οποίες θα χορηγηθούν από το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου