ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Υπερήλικες αλβανοί σε ρόλο "μαϊμού" συνταξιούχων στον ΟΓΑ







Στο "μικροσκόπιο" του ΟΓΑ μπαίνουν 21.000 περίπου συνταξιούχοι υπερήλικες ομογενείς από την Αλβανία, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί ότι, στο Μητρώο περιλαμβάνονται..
άτομα τα οποία δεν δικαιούνται σύνταξης. Με αφορμή σχετική ερώτηση από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης απέστειλε έγγραφο στη Βουλή στο οποίο αναφέρει ότι ο ΟΓΑ, μέσω ειδικού λογαριασμού συνταξιοδότησης ανασφάλιστων υπερηλίκων χορηγεί κάθε μήνα σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη σε έλληνες υπηκόους και ομογενείς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εφόσον είναι οικονομικά αδύναμοι και δεν λαμβάνουν οι ίδιοι και οι σύζυγοί τους σύνταξη ή άλλο περιοδικό βοήθημα, μεγαλύτερο από τη σύνταξη που χορηγεί ο ΟΓΑ, δηλαδή 360 ευρώ μηνιαίως.


Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρει όμως "ότι το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί ότι, στο Μητρώο Συνταξιούχων του ΟΓΑ και ειδικότερα στο Μητρώο Συνταξιούχων Ομογενών Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, περιλαμβάνονται και άτομα τα οποία δεν δικαιούνται σύνταξη".
Με αφορμή λοιπόν το νέο τρόπο πληρωμής των συντάξεων, καθώς και την ανάγκη επικαιροποίησης του Μητρώου Συνταξιούχων του ΟΓΑ, διενεργείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, έλεγχος όλων των παροχών του Οργανισμού καθώς και απογραφή και έλεγχος όλων των συνταξιούχων του, συμπεριλαμβανομένων και των υπερηλίκων ομογενών από την Αλβανία, οι οποίοι λαμβάνουν τη συνταξιοδοτική παροχή του ανασφάλιστου υπερήλικα, προκειμένου να ερευνηθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησής της. Μέσω της διαδικασίας αυτής, εξηγεί ο κ. Κουτρουμάνης, επιδιώκεται να διαπιστωθεί αν τα πρόσωπα αυτής της κατηγορίας είναι εν ζωή, εάν είναι πράγματι Έλληνες στο γένος κλπ.
Ο Υπουργός ενημερώνει επίσης τον κ. Βελόπουλο, ότι στο πλαίσιο του ελέγχου αυτού ζητήθηκαν για την κατηγορία αυτή των συνταξιούχων, οι οποίοι ανέρχονται σε 21.000 περίπου, νέα στοιχεία όπως είναι η αλβανική ταυτότητα την οποία κατέχουν πλέον όλοι οι υπήκοοι της Αλβανίας και το αλβανικό βιομετρικό διαβατήριο, το οποίο εκδίδεται και μέσω της Αλβανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, τα οποία αποτελούν βασικά στοιχεία ταυτοποίησης των συγκεκριμένων προσώπων.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, με ερώτησή του, έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση για διαδεδομένα φαινόμενα ψεύτικων δηλώσεων από Αλβανούς προκειμένου να χορηγηθεί η σύνταξη από τον ΟΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου