ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

151.000 λιγότεροι στο δημόσιο και... όλοι μιλούν για απολύσεις







Από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο μέχρι τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης η λέξη απόλυση σε ότι έχει να κάνει με το Δημόσιο είναι στο λεξιλόγιο. Και αυτή τη φορά ο Η. Μόσιαλος επανήλθε με αφορμή τις αντιδράσεις ενόψει νέων..
περικοπών και είπε μιλώντας στο Πρώτο Θέμα:
“... εξοργίζομαι όταν από συνδικαλιστικά χείλη ακούω προτροπές για μη είσπραξη των φόρων. Αυτό σημαίνει υπονόμευση του δημόσιου συμφέροντος και θα πρέπει η πολιτεία να το αντιμετωπίσει άμεσα.”
Έγινε μάλιστα πιο συγκεκριμένος αναφέροντας: “Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα με τόσο μεγάλη ανεργία όπου ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα μπορεί να βρεθεί στο δρόμο την επόμενη ημέρα με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αποζημίωση να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δεν προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον”
Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος και ο Κώστας Σκανδαλίδης που ανέφερε μιλώντας στη Real News πως “Σε κάθε περίπτωση διαδικασίες απόλυσης σε όσους αρνούνται υπηρεσία, γίνονται επίορκοι ή υπονομεύουν αποδεδειγμένα την προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας”
Ξαφνικά κάποιοι έχουν σχέδιο στο δημόσιο να ανακόψουν την πορεία ανάκαμψης και είναι οι υπάλληλοι;
Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός “καθησυχάζει” λέει πως δεν κινδυνεύει κανείς, αλλά βάζει και ένα πλαίσιο σε όσους είναι ... εκτός κινδύνου “κανένας αναγκαίος και χρήσιμος εργαζόμενος του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν πρέπει να έχει την ανησυχία ότι θα απολυθεί”
Ωστόσο στο “αναγκαίος” μπαίνει και το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης με τον υπουργό να προσθέτει ότι “ το τυχόν πλεονάζον προσωπικό θα προσδιοριστεί από τους που αναφέρονται στο νόμο, έπειτα από μελέτη και νέο οργανόγραμμα ανά φορέα. Το πλεονάζον προσωπικό θα μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.”
Όλα αυτά τη στιγμή που το σχέδιο το οποίο θα τηρηθεί κατά γράμμα προβλέπει μείωση κατά 151.000 με 10% μείωση των συμβασιούχων κάθε χρόνο ως το 2015.
“Συνολικά ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα, τακτικό και έκτακτο προσωπικό, θα έχει μειωθεί από το 2011 ως το 2015 περίπου κατά 151.000 απασχολούμενους. Αυτός ο σχεδιασμός μας θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση” αναφέρει στη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου