ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Κραχ ανεργίας! Στο 25% όπως το 1960 της μαζικής μετανάστευσης θα φτάσει έως το τέλος 2012









Οι σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι είναι ένας αριθμός πιυ ακούγεται τρομακτικός. Το κακό όμως απ' οτι φαίνεται δεν θα σταματήσει εδώ, αφού οι δείκτες και η πραγματικότητα..
βλέπουν αύξηση της ανεργίας, με θύματα τις γυναίκες και τους νέους.
Όπως δήλωσε στο Νewsit o Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, δυστυχώς "αναδεικνύεται η αυξητική τάση της ανεργίας κατά το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η πρόβλεψη η δική μας, είναι ότι αυτό που οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν για την Ελλαδα το 2011, δηλαδή ένα ποσοστό ανεργίας 15% θα εκτιναχθεί και θα φτάσει το 17% με 18% η στατιστική ανεργία. Σε ότι αφορά την πραγματική ανεργία εκτιμούμε ότι θα είναι στο 23%".


ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 1960 Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012
"Για το 2012 εκτιμούμε ότι δε θα επαληθευτούν οι προβλέψεις των διεθνών οργανισμών ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι θετική. Εμείς εκτιμούμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ το 2012 θα κινηθεί γύρω στο 0. Επομένως εκτιμούμε ότι η στατιστική ανεργία θα φτάσει το 20% και η πραγματική ανεργία θα φτάσει το 25%. Δηλαδή μιλάμε για μια ανεργία της τάξης του 1.250.000 ατόμων, ένα επίπεδο που ξεπερνά τα επίπεδα της περιόδου του 1960 όταν η απορρόφηση της ανεργίας τότε συνετελέσθη με το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης στις βόρειες χώρες της Ευρώπης".


ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ
'Σε ότι αφορά στο φύλλο φαίνεται ότι η τάση είναι πολύ σημαντική στην αύξηση των νέων ηλικιών απο 15 εώς 24 ετών και βέβαια στις γυναίκες. Εμείς εκτιμούμε ότι μετά τον Σεπτέμβριο, μετά και την υπολειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων θα έχουμε μια συνέχιση της αυξητικής τάσης μέχρι το τέλος του χρόνου".


Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
'Παραπάνω από το μέσο όρο της ανεργίας στη χώρα έχουμε στις παραδοσιακές βιομηχανικές περιοχές δηλαδή στη δυτική, ανατολική και κεντρική Μακεδονία, στον νομό Αττικής. Το νέο στοιχείο είναι ότι εμφανίζεται αυξητική ανεργία και κατά την περίοδο του καλοκαιριού στις τουριστικές περιοχές, που σημαίνει ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις επειδή είχαμε μια μικρή αύξηση του τουρισμού δεν προσέλαβαν το προσωπικά που προσελάμβαναν πριν το 2008, δηλαδή πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης".


Η μελέτη που γίνεται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο για την ελληνική οικονομία και αναφέρεται σε όλο το εύρος των θεμάτων της κοινωνίας και της οικονομίας και θα παρουσιαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου