ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

3η Αναρριχητική Συνάντηση Τσούργιακα 2011









Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τρίτη αναρριχητική συνάντηση στην Τσούργιακα Γρεβενών που διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σωματείο τουριστικών επιχειρήσεων..
Γρεβενών. Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αναρριχητικό πεδίο της Τσούργιακα, στο εκκλησάκι της Παναγίας, από την Παρασκευή 19 μέχρι και την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αθλητές και φίλοι της αναρρίχησης από πολλά μέρη της Ελλάδας, που θέλησαν να σκαρφαλώσουν σε ένα από τα ωραιότερα αναρριχητικά παιδία της χώρας μας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες πέρα από την αναρρίχηση συμμετείχαν και σε δράσεις που έχουν ως σκοπό την ανάδειξη και βελτίωση του αναρριχητικού πεδίου. 


Μερικές από τις δράσεις αυτές ήταν:
• Συνέχιση της αντικατάστασης των παλαιών και επικινδύνων ασφαλειών, σε διαδρομές του πεδίου, με άλλες καινούργιες. Τα καινούργια υλικά δόθηκαν στους συμμετέχοντες από το σωματείο.
• Καθαρισμός των μονοπατιών πρόσβασης στις αναρριχητικές διαδρομές.
• Βελτίωση της σήμανσης των μονοπατιών.
• Άνοιγμα νέων διαδρομών.
• Βελτίωση των παλαιών σκαριφημάτων των διαδρομών με προσθήκη νέων στοιχείων.
Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την αναρρίχηση στην Τσούργιακα μιας και είχαν σύμμαχο και τον καιρό. Επίσης τόνισαν ότι οι εργασίες που είχαν πραγματοποιηθεί την περσινή χρονιά στο πεδίο βοήθησαν στο να έρθουν περισσότεροι νέοι αναρριχητές. Τέλος τέτοιου είδους δράσεις βοηθούν στο να γίνουν γνωστά τα αναρριχητικά μας πεδία στους φίλους της αναρρίχησης.
Το αναρριχητικό πεδίο της Τσούργιακα είναι από τα πιο εντυπωσιακά στην Ελλάδα δίνοντας την δυνατότητα στους αναρριχητές να σκαρφαλώσουν μεγάλες διαδρομές 150-200 μέτρα (παραδοσιακή αναρρίχηση) θυμίζοντας γνωστά αναρριχητικά πεδία των Άλπεων . Θα θέλαμε να τονίσουμε την ιδιαιτέρα αρνητική εντύπωση που έχει προκαλέσει στους συμμετέχοντες η εικόνα που επικρατεί στην περιοχή του Στομίου με την κατασκευή του γνωστού πλέον υδροηλεκτρικού.
Κλείνοντας πρέπει να ευχαριστήσουμε τους Θεόδωρο Φασούλα και Γιώργο Γκάλιο για την βοήθεια που έδωσαν όλες αυτές τις μέρες στο σωματείο. το τοπικό διαμέρισμα τον Φιλιππαίων για τις υποδομές που μας παρείχαν καθώς όλους όσους συμμετείχαν και τίμησαν την εκδήλωση μας


Με εκτίμηση,


Ο Πρόεδρος
Γκουντρομίχος Ηρακλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου