ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η 5η Αστρογιορτή στα Γρεβενά










Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 πραγματοποιήθηκε η 5η Αστρογιορτή που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Γρεβενών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Γρεβενών, σε συνεργασία με τους φορείς..
υλοποίησης του έργου «Αστρονομικό, Εκπαιδευτικό Πάρκο Όρλιακα» και την εταιρεία «ΔΙΟΨΙΣ».


Πλήθος Κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση με ζωηρό ενδιαφέρον για τα αστρικά φαινόμενα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια βραδιά κάτω από την αυγουστιάτικη Πανσέληνο και τους Περσείδες διάττοντες αστέρες, το Θερινό τρίγωνο και το Γαλαξία, το Νεφέλωμα της Ανδρομέδας και το Σφαιρωτό σμήνος του Ηρακλή, τη Μεγάλη και τη Μικρή Άρκτο, τον Αρκτούρο και το Στάχυ της Παρθένου, τα άστρα του Τοξότη και του Σκορπιού και άλλες ατραξιόν του θερινού στερεώματος.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια Παράσταση Θεάτρου σκιών για μικρούς και μεγάλους «Ο Καραγκιόζης και ο δράκος των άστρων». Συνεχίστηκε η «ξενάγηση» από το Φυσικό Σπύρο Κάνουρα στις θάλασσες, τους κρατήρες και τις οροσειρές της Σελήνης, καθώς αυτή ανερχότανε στον ουρανό και προβάλλονταν μέσω τηλεσκοπίου επί οθόνης. Στη συνέχεια ο καθηγητής αστροφυσικής κος Θανάσης Οικονόμου, επισήμανε τις περιοχές όπου προσεδαφίστηκαν επανδρωμένες και μη αποστολές. Παράλληλα ερασιτέχνες αστρονόμοι της Ομάδας του Όρλιακα διέθεσαν τα τηλεσκόπια τους κάνοντας επίδειξη χρήσης τηλεσκοπίων στο κοινό για μια περιήγηση στις γειτονιές του ουρανού. Η βραδιά επενδύθηκε μουσικά με τραγούδια με αστρονομικές αναφορές από τη Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, την οποία συνόδευε στο πιάνο ο Γιώργος Λουτσέτης.


Πριν την έναρξη της εκδήλωσης οι μικροί επισκέπτες είχανε την ευκαιρία να επιδοθούν στην εμπειρία της οδήγησης και της «οδικής» συμπεριφοράς, κάνοντας χρήση του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ενώ αρκετοί ήτανε οι επισκέπτες του Κέντρου Ενημέρωσης του Προγράμματος Pindos Life Γρεβενά, για την προστασία της Μαύρης Πεύκης και της καφέ αρκούδας.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Γρεβενών κος Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κος Θανάσης Χαντάβας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ματθαίος Αδάμος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γρεβενών κος Ανδρέας Τόσκας, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Αικατερίνη Πέτρου, Χρήστος Παρασκευαϊδης, και Κωνσταντίνος Μιχαλογιάννης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΚΕΓ κος Βάιος Κόραβος και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γρεβενών κα Δήμητρα Δόλγηρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου