ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Πύρινος εφιάλτης σε όλη τη χώρα! - Στάχτη 80.000 στρέμματα σε Έβρο και Αρκαδία







Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης σε όλη τη χώρα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στον Έβρο και την Αρκαδία ενώ μαίνονται πυρκαγιές και σε Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία και Φωκίδα. Όλες κατακαίνε..
δάσος ενώ οι άνεμοι ξαναφουντώνουν δυσκολεύοντας πολύ το έργο της κατάσβεσης.
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία στον Έβρο έχουν καεί 70.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες μετά από 70 ώρες πυρκαγιάς.Τα μέτωπα τη φωτιάς εκτείνονται μεταξύ των τοποθεσιών, Κοίλα, Διπόταμος (υδροταμιευτήρας Αλεξανδρούπολης) και νοτίως της Λευκίμης Σουφλίου, χωρίς προς το παρόν να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.


Ενισχύσεις από το εξωτερικό
Οι εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης, από χθες έχουν ενισχυθεί με επτά αεροπλάνα καναντέρ, εκ των οποίων τα τέσσερα αφίχθησαν στην περιοχή από την Γαλλία και την Ισπανία, στο πλαίσιο της έκκλησης για συνδρομή μέσων από το εξωτερικό. Επίσης, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν και τέσσερα ελικόπτερα. Το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων που επιχειρούν από νωρίς το πρωί στις εστίες της πυρκαγιάς είναι δέκα καναντέρ και τέσσερα ελικόπτερα


Την ίδια ώρα περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 68 οχήματα από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, με την συνδρομή μηχανημάτων της περιφέρειας, του στρατού, των δήμων και του δασαρχείου.
Σοβαρό πρόβλημα για τις δυνάμεις κατάσβεσης αποτελούν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, καθώς και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, στα διάφορα μέτωπα της φωτιάς.

Ελεύθερος με εγγύηση ο υπεύθυνος της τραγωδίας

Εν τω μεταξύ, με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας, 50χρονος αγρότης, καταδικάσθηκε από το αυτόφωτο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση πέντε ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι η φωτιά στην Λευκίμη, απ’ όπου την Τετάρτη ξεκίνησε το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, προκλήθηκε από τους σπινθήρες που έβγαναν από την εξάτμιση του τρακτέρ του.Ο αγρότης που κατάγεται από τη Ρούσα Έβρου, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, καταβάλλοντας ως εγγύηση 3.000 ευρώ.


Από το πρωί ολόκληρη η περιοχή του Έβρου, έχει δείκτη υψηλής επικινδυνότητας τέσσερα, με συνέπεια να έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα για το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιών.


Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Αρκαδία όπου όλη την νύχτα, δυνάμεις της πυροσβεστικής, του δήμου Τρίπολης και εθελοντικές οργανώσεις, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Δεσινιώτη, έδωσαν και δίνουν πραγματικά σκληρή μάχη με τις φλόγες, περιορίζοντας ουσιαστικά την μεγάλη έκταση που είχε το πύρινο μέτωπο.
Η γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με χθες το βράδυ, ενώ εκτιμάται ότι ως τώρα έχουν αποτεφρωθεί περί τα 10.000 στρέμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.


Η φωτιά καίει δάσος μεταξύ των χωριών Αγριακόνα, Καλτεζές και Δάφνη και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Από νωρίς το βράδυ επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των χωριών που χθες το μεσημέρι εκκενώθηκαν.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να κάνουν ρήψεις νερού αεροσκάφη ενισχύοντας το έργο των επίγειων δυνάμεων, αφού η φωτιά καίει σε δυσπρόσιτη περιοχή.


Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κώστας Κατσαφάνας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, γκρέϊντερ και μπουλντόζες ιδιωτών και της ΔΕΗ ανοίγουν δρόμους κι εκχερσώνουν σε διάφορα σημεία δημιουργώντας ζώνη προστασίας για να επιχειρήσουν καλύτερα οι επίγειες δυνάμεις.
Συνεργεία της ΔΕΥΑ Τρίπολης αποκαθιστούν βλάβες που προκλήθηκαν από την χθεσινή φωτιά προκειμένου να υδροδοτηθεί το χωριό της Δάφνης.
Χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Καλτεζές, Κουβέλια, Μαυρογιάννη, Δάφνη και Αγριακόνα, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ και ιδιώτη αντικαθιστούν στύλους της ΔΕΗ που κάηκαν.




Στις φλόγες και σήμερα η Ζάκυνθος που καίγεται όλο το καλοκαίρι. Η πυρκαγιά στο Κοιλιώμενο καίει δασική έκταση και επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο.
Δάσος καίγεται και στην Γαβρολίμνη της Αιτολοακαρνανίας. Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και έξι άτομα σε πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος ρίψεις νερού κάνουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ συνελήφθη ένας άνδρας που ομολόγησε ότι έβαλε τη φωτιά. Θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.
Πυρκαγιά μαίνεται και στη Φωκίδα στην περιοχή του Μαλανδρίνου όπου χθες οι φλόγες έγλειψαν το προαύλιο των φυλακών. Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστών δεν απειλήθηκαν ζωές.
Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Σ. Στεφανίδη η μισή δύναμη του Σώματος επιχειρεί στον Έβρο, όπου η κατάσταση είναι τραγική.
Μιλώντας στο ΑΠΕ δήλωσε ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι φωτιές μπαίνουν τα μεσάνυχτα, όταν η πυροσβεστική βρίσκεται στην μεγαλύτερη αδυναμία δράσης, ενώ ισχυρίστηκε ότι υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών.Τόνισε ωστόσο ότι ζούμε ημέρες δραματικές, όπως το 2007, πράγμα που κάνει δύσκολο το έργο του Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου