ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ - Γράφει η Αγαθή Παπαδοπούλου - Λάιου


Ηταν 2011: 
Είναι στον τόπο ο Αύγουστος, ο πιο ωραίος Μήνας χρόνος μόνο για γλέντημα στης Πίνδου τα χωριά! Όλοι μας ξεφαντώνουμε και τρέχουμε, ο καθένας, στης Παναγιάς το εικόνισμα, να ανάψουμε κεριά!..



Μεγάλα και μικρά χωριά, την Παναγιά γιορτάζουν και όργανα ακούγονται, απ' όλες τις μεριές, γλεντούνε και χορεύουνε, μα και διασκεδάζουν και τότε σ'όλες τις πλαγιές ,ακούγονται φωνές!


Σε όλα τα βλάχικα χωριά,γιορτάζουν με αγάπη, βγάζουν απ' τα σεντούκια τους τις τοπικές στολές, και στήνουν πανηγυρικά και με πολύ μεράκι, παραδοσιακούς χορούς και ωραίες λιχουδιές!


Απ'ολα τα μέρη έρχονται να δουν τη Σαμαρίνα, γιατί έχει την τιμητική σε όλα τα Γρεβενα, Και να τιμήσουν θέλουνε,με πίστη και λατρεία, Την Παναγιά του Σμόλικα,στα πιο ψηλά βουνά!


Παντού χαρές υπάρχουνε,γιορτές και πανηγύρια, γλεντια τραπέζια στήνουνε, σε όλα τα χωριά, για την τιμή της Παναγιάς φοράνε τα στολίδια, και ένα γλυκό αντάμωμα μπροστά στην Εκκλησιά!!!! 


 Ακόμα και οι σκληρές καρδιές ,στην Παναγιά λυγίζουν και δεν μπορούν να αντισταθούν, μπροστά της γονατίζουν! Και έτσι ο Δεκαπενταύγουστος δίνει την ευκαρία, την προσευχή να κάνουμε μπροστά στην Παναγία!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου