ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μεγάλο κύκλωμα με πειρατές που διοργανώνουν εκδρομές!









Το ΣΔΟΕ και η Τουριστική Αστυνομία, στην Πεδινή Ιωαννίνων μπλόκαραν την παράνομη αναχώρηση λεωφορείου με εκδρομείς για την Τήνο και στην «πράκτορα»..
επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο.
Υπό διωγμόν και στην Ήπειρο είναι οι παράνομες εκδρομές εσωτερικού και εξωτερικού που γίνονται από ιδιώτες. Μια «πειρατεία» που έχει λάβει διαστάσεις, προκαλώντας ζημιές τόσο στα επίσημα τουριστικά γραφεία, όσο και στο Δημόσιο. Όλα δείχνουν ότι αυτή η παράνομη δραστηριότητα χρόνων, παίρνει τέλος, καθώς καθημερινά εντοπίζονται οι «πειρατές», τους επιβάλλονται πρόστιμα και υποβάλλονται σε βάρος τους μηνύσεις.
Λειτουργούν πειρατικά σαν «τουριστικά γραφεία», διοργανώνοντας εκδρομές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συνήθως με τιμές μεγαλύτερες των επίσημων τουριστικών γραφείων και με τεράστια φοροδιαφυγή αφού ποτέ δεν κόβουν αποδείξεις (δεν έχουν και το δικαίωμα άλλωστε αφού δεν κρατούν λογιστικά βιβλία), δεν ασφαλίζονται οι εκδρομείς σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία και τα χρήματα που εισπράττουν «μαύρα», πάνε όλα στις τσέπες τους. Χρέη «πρακτόρων» εκτελούν διάφορες κυρίες κυρίως, δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη και αποκλειστικές νοσηλεύτριες. «Θύματά» τους κυρίως ηλικιωμένοι που ενημερώνονται τηλεφωνικά για να δηλώσουν συμμετοχή και οι αναχωρήσεις γίνονται ή πολύ πρωϊνές ώρες ή βραδινές για να μην εντοπίζονται.


Σε όλη την Ελλάδα τα κρούσματα είναι καθημερινά και μόνο στην περιοχή Μακεδονίας -Θράκης τους τελευταίους μήνες έχει επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας, το ΣΔΟΕ, η Τουριστική Αστυνομία και ο ΕΟΤ, απαγορεύοντας την πραγματοποίηση της εκδρομής, επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους «πειρατές - πράκτορες», ενώ υποβάλλονται και μηνύσεις εναντίον τους. Έχει ξεκινήσει λοιπόν μια πανελλαδική εκστρατεία για να σταματήσει αυτή η μάστιγα που δεν θίγει μόνο τα επίσημα τουριστικά γραφεία, επιπλέον είναι τεράστια η απώλεια εσόδων για το δημόσιο.


Στην περιοχή της Ηπείρου, δραστηριοποιούνται πολλοί «πειρατές» αλλά από προχθές είναι υπό διωγμό.


Το ΣΔΟΕ και η Τουριστική Αστυνομία, στην Πεδινή Ιωαννίνων μπλόκαραν την παράνομη αναχώρηση λεωφορείου με εκδρομείς για την Τήνο και στην «πράκτορα» επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο, ενώ της υποβλήθηκαν και μηνύσεις. Ταυτόχρονα το ΣΔΟΕ ξεκινά έρευνα και για άλλες περιπτώσεις παράνομων εκδρομών, έχοντας ήδη τα στοιχεία αυτών που τις διοργάνωναν.


Σύμφωνα με το νόμο, «…τα τουριστικά γραφεία είναι σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν 393/76 νόμιμες οργανωμένες επιχειρήσεις οι οποίες δια των υπ΄ αυτών διατιθεμένων μέσων και προσφερόμενων υπηρεσιών αναλαμβάνουν την μεταφορά - διακίνηση και την διαμονή μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων (group) εντός και εκτός χώρας. Εκτός των τουριστικών γραφείων κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει στην διοργάνωση εκδρομών (κρατήσεις ξενοδοχείων, έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μεταφορά) διότι σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία 393/76, 2160/93 ότι εκτελεί παράνομο τουριστικό έργο, η οποία επισύρει σοβαρές κυρώσεις. ..».




Νewsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου