ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Χαμός στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»...

Νέος δικαστικός αγώνας για το 7,7% των μετοχών που πήρε η ΑΤΕ από τις Ενώσεις








Δεν εγκαταλείπουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου τον δικαστικό αγώνα που κρατά χρόνια, για να αποδείξουν ότι η εξαγορά μετοχών Ενώσεων από την μεγαλομέτοχο ΑΤΕ, ήταν αντικαταστατική πράξη..
Με το 7,7% που απέκτησε, πλέον του 60% που κατείχε η ΑΤΕ, κατάφερε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της εταιρείας και να προωθεί την ιδιωτικοποίηση της.Παρά την πρόσφατη εφετειακή απόφαση με την οποία, ούτε έγινε δεκτή η αίτηση τους κατά της πρωτόδικης υπέρ της τράπεζας απόφασης, ούτε και τους αφαίρεσε το δικαίωμα να επανέλθουν με νέα στοιχεία, οι Ενώσεις ... δεν το βάζουν κάτω και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΙωαννίνωνΧριστόδουλος Μπαλτογιάννης ξεκινά νέα δικαστική μάχη.Η νομική υποστήριξη της υπόθεσης δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε υπέρ της ΑΤΕ. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτογιάννη, στο Εφετείο δεν ελήφθησαν υπόψη τα νέα στοιχεία που παρουσίασαν οι δικηγόροι των Ενώσεων και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν κρίθηκε επί της ουσίας και με βάση το καταστατικό.Ειδικότερα με το άρθρο 8 που προβλέπει ότι οι μετοχές Ενώσεων ή της ΑΤΕ περνούν σε άλλες Ενώσεις-μετόχους σε περίπτωση αποχώρησης ή πώλησης και η τράπεζα δεν μπορεί να αυξήσει το ποσοστό της πέραν του 60% που αρχικά είχε.Ο πρόεδρος της ΕΑΣΙ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στη νέα δικαστική διεκδίκηση της αποκατάστασης της μετοχικής ισορροπίας, οι Ενώσεις θα κερδίσουν. Θυμίζουμε ότι η ΑΤΕ στην προσπάθεια να πουλήσει χωρίς εμπόδια τις μετοχές της, επιχείρησε δυο φορές να τροποποιήσει το επίμαχο άρθρο 8 χωρίς να τα καταφέρει ως τώρα.Οι μετοχές που απέκτησε από προβληματικές και χρεωμένες Ενώσεις η ΑΤΕ, ήταν κυρίως από τις Ενώσεις Πωγωνίου, Κόνιτσας και τελευταία και της Άρτας-Φιλιππιάδας.Βέβαια μια νέα δικαστική εκκρεμότητα μπορεί να πάρει χρόνο και η ΑΤΕ έχει ήδη αποφασίσει να απεμπλακεί από τη «Δωδώνη». Το πώς μένει να το δούμε κι αν θα σταθεί εμπόδιο η νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη.Αν οι Ενώσεις είχαν σήμερα το 40% θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα...


«Τελεσίγραφο» προς τη διοίκηση
της «Δωδώνης» για τιμές στο γάλα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και με τη στήριξη και της ΕΑΣ Ιωαννίνων απευθύνουν ...τελεσίγραφο στη νέα διοίκηση της «Δωδώνης» για τις τιμές στο γάλα και εκκαθάριση. Ταυτόχρονα, με αφορμή την έλευση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τη Δευτέρα για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία θα παρουσιαστεί το καλάθι αγροτικών προϊόντων, τον καλούν να μην έρθει, υποστηρίζοντας ότι ο κλάδος εμπαίζεται από την ηγεσία του υπουργείου του.Χθες συνεδρίασαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών της Ηπείρου, παρόντος και του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Χρ. Μπαλτογιάννη που στηρίζει τα αιτήματα των παραγωγών και εκτίμησαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο που περνά δύσκολες μέρες λόγω του κόστους παραγωγής και ως προς τις τιμές γάλακτος και για το μεγάλο θέμα του ιδιοκτησιακού της «Δωδώνης».Η απόφαση που ελήφθη, όπως την μετέφερε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλης Τζίμας, είναι να αποσταλεί νέο υπόμνημα προς τη διοίκηση της «Δωδώνης» με το αίτημα για αυξημένες τιμές στο γάλα για τη νέα περίοδο και εκκαθάριση για την γαλακτοκομική περίοδο που ολοκληρώνεται.


Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου...
Θα έχει τη μορφή «τελεσίγραφου» μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημα οι αντιδράσεις θα είναι απρόβλεπτες, είπε ο κ. Τζίμας.Μέχρι τώρα η νέα διοίκηση δεν ασχολήθηκε με τις τιμές οι οποίες αποτέλεσαν και την αφορμή να γίνουν οι κινητοποιήσεις την άνοιξη για απομάκρυνση της προηγούμενης.Ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το κόστος παραγωγής, νέοι δεν μπαίνουν στο επάγγελμα και αν δεν στηριχθεί από τη «Δωδώνη» και την πολιτεία, ο κλάδος, θα σβήσει η κτηνοτροφία, είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται σε μια κτηνοτροφική περιοχή όπως η Ήπειρος.Να στηριχθεί, ως έχει υποχρέωση, η κτηνοτροφία, από τη «Δωδώνη» ζήτησε και ο πρόεδρος της ΕΑΣΙ Χρ. Μπαλτογιάννης, στηρίζοντας το αίτημα των κτηνοτρόφων-συνεργατών της γαλακτοβιομηχανίας. Σημείωσε μάλιστα ότι ο παραγωγός βρίσκεται στη χειρότερη θέση των τελευταίων ετών και τα ζώα μειώνονται, ο κλάδος συρρικνώνεται.


Να μην έρθει ο Γενικός Γραμματέας
Για την επίσκεψη του Γ.Γ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με αφορμή την παρουσίαση, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, του καλαθιού των Ηπειρωτικών αγροτικών προϊόντων, ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων Μ. Τζίμας προειδοποίησε να μην έρθει τη Δευτέρα στα Γιάννινα, αν έχει πολιτική ευθιξία, όπως είπε, κι αυτό γιατί είναι εμπαιγμός να εξαγγέλλονται αναπτυξιακά προγράμματα και καλάθια προϊόντων χωρίς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να έχει κάτι συγκεκριμένο να ανακοινώσει για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα που παράγει αυτά τα προϊόντα. Κάλεσε τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη να έρθει για να κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις στήριξης της κτηνοτροφίας.


ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου