ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Οι λευκοί γίνονται …μαύροι!







Ο ιστορικός και ραδιοφωνικός παραγωγός της Βρετανίας David Starkey κατάφερε να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ισχυριζόμενος σε διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης σχετικά με..
τις διαδηλώσεις, ότι το μεγάλο πρόβλημα της Αγγλίας είναι «ότι οι λευκοί έγιναν μαύροι».
Εμφανιζόμενος στην εκπομπή Newsnight του BBC2,  ο Starkey αναφέρθηκε στις «βαθιές πολιτισμικές αλλαγές» που συμβαίνουν καθημερινά, και δήλωσε πως άρχισε να διαβάζει ξανά την περίφημη ομιλία του Enoch Powell για επερχόμενους ποταμούς αίματος!
«Οι προφητείες του επιβεβαιώθηκαν ως ένα βαθμό…», λέει. «Δεν μιλάμε για ενδοκοινοτική βία όμως. Εδώ έκανε λάθος… αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πως μεγάλο κομμάτι των λευκών μετατράπηκε σε μαύρους».
Η κατακραυγή εναντίον των σχολίων του ξεκίνησε από το Twitter, με τον βουλευτή των Εργατικών Jeremy Corbyn να ρωτά το BBC γιατί δεν απάντησε στη ρατσιστική ανάλυση του Starkey;
«Τι προσπαθείτε να αποδείξετε;» ρωτάει.
Ο εκπρόσωπος της εκπομπής του απάντησε, λέγοντας πως η  παρουσιάστριά της εκπομπής  αντιπαρατέθηκε, και μάλιστα  πολύ ζωηρά στις απόψεις του Starkey.
Σύμφωνα με αρκετούς παρατηρητές, οι δηλώσεις του Starkey είναι ικανές να του στοιχίσουν τη καριέρα του, αφού μπήκε σε φυλετικές προκαταλήψεις εν ώρα εθνικής κρίσης. Κάποια άλλη φορά, αυτά τα σχόλια θα ήταν απλώς εμπρηστικά. Σήμερα όμως είναι άκρως επικίνδυνα, λένε.
Και όπως ισχυρίζονται κάποιοι, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα συμφωνήσουν με τον Starkey, κάτι που ήδη άρχισε να φαίνεται  στο Twitter.
Υπάρχει ανησυχία για μια τυχόν αντίδραση της δεξιάς, και τα εμπρηστικά λόγια του μπορεί να νομιμοποιήσουν αυτά που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους  να κάνουν.
Στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, ο Starkey είπε: «Οι λευκοί έγιναν μαύροι. Έχει γίνει μόδα μια καταστροφική, μηδενιστική κουλτούρα συμμοριών, και οι λευκοί νέοι συμμετέχουν σε αυτήν μαζί με τους μαύρους. Η γλώσσα τους είναι ψεύτικη, μια τζαμαϊκανή μίξη που μπήκε στην Αγγλία, και που δίνει σε πολλούς από εμάς την αίσθηση ότι ζούμε σε μια ξένη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου