ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Αλβανοί κρατούμενοι έσκαψαν τούνελ για να αποδράσουν από τον Κορυδαλλό!

Κάντε ΚΛΙΚ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά
Κάντε ΚΛΙΚ

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Αλβανοί κρατούμενοι έσκαψαν τούνελ για να αποδράσουν από τον Κορυδαλλό!

Έσκαβαν με καλέμια σφυριά και βαριοπούλα-Είχαν ακόμη και μπαλαντέζα στη σήραγγα
Ναυάγησε η προσπάθεια τριών Αλβανών κρατουμένων στον Κορυδαλλό να αποδράσουν μέσω τούνελ καθώς έγιναν αντιληπτοί από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οι τρεις άνδρες κρατούνται..
στην Γ' πτέρυγα των φυλακών και θα πρέπει να έσκαβαν εδώ και καιρό με καλέμια, σφυριά, και βαριοπούλα για να φτιάξουν το τούνελ μήκους 9 μέτρων το οποίο φώτιζαν τις νύχτες που δούλευαν με μπαλαντέζα. Το σχέδιο τους θα τους οδηγούσε από το κελί τους στα γήπεδα του Δήμου Κορυδαλλού και από εκεί στην ελευθερία. Σύμφωνα με πληροφορίες ήθελαν ακόμα να σκάψουν 9 μέτρα για να φτάσουν στην έξοδο.
Κάτω από τη μύτη των αρχών δούλεψαν μεθοδικά ωστόσο η προσπάθειά τους απέτυχε και συνελήφθησαν εκ νέου, με ακόμη μία κατηγορία. Έγιναν αντιληπτοί χθες το βραδυ κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.


ΠΩΣ ΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ
Όπως αποκάλυψε στο Νewsit o πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός "σύμφωνα με την πρώτη πληρορόρηση που έχω οι κρατούμενοι έσκαψαν και άνοιξαν μια τρύπα στο πάτωμα του κελιού. Από εκεί έπεσαν στο υπόγειο του κτιρίου. Εκεί συγκεκριμένα υπάρχει μια παλιά, άδεια αποθήκη, στο δωμάτιο το από κάτω δηλαδή. Σημασία έχει πως έσπασαν μια πλάκα 30 πόντων περίπου, μπετόν και μωσαϊκό και βγήκαν στην αποθήκη. Από εκεί έσκαψαν πάλι στη φάσα στο μπετόν της αποθήκης, βγήκαν στο χώμα και συνέχισαν να σκάβουν εκεί. Αυτό πρέπει να τους πήρε πολύ καιρό βέβαια και θεωρώ πως ήταν ακρως αισιόδοξο το σχέδιο να βγουν από εκεί ποτέ καθώς θα επεφταν σε βράχο. Ήδη είχαν σκάψει 9 μέτρα αλλά ήθελαν άλλα 20 μέτρα για να βγουν στην πίσω πλευρά. Και που θα έβγαιναν; Στο δρόμο; Δίπλα από εκει υπαρχει διμοιρία των ΜΑΤ, γι΄αυτό λέω πως ηταν αισιόδοξο το σχέδιο".


ΜΕ ΚΑΛΕΜΙΑ, ΣΦΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ ΕΣΚΑΒΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ
Οι πρώτες πληροφορίες σύμφωνα με τον κύριο Αραβαντινό είναι πως οι κρατούμενοι "έσκαβαν με καλέμια, σφυριά, μικρές βαριοπούλες δηλαδή και είχαν ακόμη και μια μπαλαντέζα μαζί τους. Θα γίνει εκ των πραγμάτων έρευνα είτε διοικητική είτε προκαταρκτική καθώς είναι ένα ζητούμενο πως βρέθηκαν αυτά στα χέρια των κρατουμένων".


ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΩΦΡΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο κύριος Αραβαντινός λέει πως πια μετα τους περιορισμούς του μεσοπρόθεσμου η κατάσταση στις φυλακές είναι εκρηκτική λόγω των ελλείψεων προσωπικού. Όπως χαρακτηριστικά λέει " 10 θα φεύγουν, 1 θα διορίζεται, παρότι οι φυλακές είναι χώρος ασφάλειας δεν τον εντάξανε στις υπηρεσίες ασφαλείας και θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Το ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι μιλάμε για ζητήματα που αγνοούν και αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν. Δεν μπορείτε να φαναστείτε τι ακριβώς φιλοξενούμε στις ελληνικές φυλακές. Πια αποφασισμένους, πιο επικίνδυνους ανθρώπους, άνθρωποι που θεωρούν τη ζωή συγκρίσιμο μέγεθος, άνθρωποι που θα κάνουν τα παντα γιατί δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Και αυτό δεν είναι ευκολα αντιμετωπίσημο ξέρετε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου