ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Τι χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το νέο μισθολόγιο








Το νέο βαθμολόγιο θα έχει έξι βαθμούς (ενδεικτικά θα αναφέρονται ως ΣΤ, Ε, Δ, Γ, Β, Α). Στον ΣΤ βαθμό θα παραμένουν για 2 χρόνια -τη δοκιμαστική εισαγωγική περίοδο- όλοι οι νεοεισερχόμενοι..
υπάλληλοι. Κατόπιν θα περνά μετά από αξιολόγηση στον βαθμό Ε μόνο ένα ποσοστό που υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία θα είναι το 90%. Οσο ανεβαίνουν οι βαθμοί τόσο θα μειώνεται το ποσοστό των υπαλλήλων που θα μπορούν να προαχθούν.
Υπολογίζεται ότι στους ανώτερους βαθμούς (Β και Α) μόνο 30% θα μπορεί να ανέλθει βαθμίδα αφού θα έχει αξιολογηθεί θετικά. Οι υπάλληλοι ΥΕ θα έχουν καταληκτικό βαθμό τον Δ και οι εργαζόμενοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν να φτάσουν στον βαθμό Γ διανύοντας μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από βαθμό σε βαθμό απ' ό,τι οι συνάδελφοί τους που είναι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Για τους υπάλλήλους ΠΕ προβλέπεται η εξέλιξη ανά τετραετία σε κάθε βαθμό. Θα μπορούν να φτάσουν στον βαθμό Α μετά από 16 χρόνια και να κριθούν για προϊστάμενοι, αντί για 13 χρόνια που ισχύουν σήμερα.
Σημαντικές ανατροπές έρχονται για τους δημοσίους υπαλλήλους με το νέο Γενικό Μισθολόγιο, αφού στο "μάτι του κυκλώνα" μπαίνουν οι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων (ΔΕ και ΥΕ) οι οποίοι αναμένεται να έχουν και τις μεγαλύτερες απώλειες στους μισθούς τους.
Η κατάργηση του συνόλου των επιδομάτων παρά το γεγονός ότι ένα μέρος τους θα ενσωματωθεί στους βασικούς μισθούς θα οδηγήσει σε ετήσιες απώλειες που θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 550 έως 1.100 ευρώ.


Στο 6-10% θα κυμανθούν μεσοσταθμικά οι μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων υποχρεωτικής και μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι θα καταγράψουν τις μικρότερες ενσωματώσεις επιδομάτων στους βασικούς μισθούς, αφού με το νέο μισθολόγιο θα αυξηθεί ο εισαγωγικός μισθός των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά 3,37% και κατά 9,77% των εργαζομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Σε βάθος 7ετίας, οπότε και θα εξανεμιστεί το σύνολο των υψηλών επιδομάτων που λαμβάνουν κυρίως οι υπάλληλοι των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, θα καταγράψουν συνολικές απώλειες της τάξης του 20%, αν και οι βασικοί εισαγωγικοί μισθοί θα αυξηθούν κατά 10,55% (ΤΕ) και 10,86% αντίστοιχα. Τα παραπάνω στοιχεία περιγράφει το τελικό σχέδιο για το Γενικό Μισθολόγιο και Βαθμολόγιο που επεξεργάζεται η επιτροπή από στελέχη των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών για το Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων στις αρχές του Σεπτέμβρη.
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου